"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ - Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ BRICS

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1FAfEXt12dQnEcec9F1Xks4vpG8sEpNJaEcSCS_fo5_48gyNroQΣύμφωνα με τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα αναμένεται μεγάλο κραχ το επόμενο τρίμηνο.

Ανάχωμα όμως αποτελούν οι πολιτικές αποτροπής του καθώς το κραχ θα οδηγούσε,
ενδεχομένως, σε κοινωνική εξέγερση με αμφίβολα αποτελέσματα για τους κρατούντες.

Η μεγάλη ρευστότητα εξανάγκασε τις BRICS να προβούν στην δημιουργία δυο φορέων μέσα στο ίδιο σχήμα, έτσι ώστε σε επιτακτική περίπτωση να μην έχουν την ανάγκη να προσφύγουν στο ΔΝΤ. Πρόκειται για την αναπτυξιακή τράπεζα, New Development Bank (NDB), και έναν ακόμη φορέα που αναλαμβάνει τον ρόλο του δανειστή, Contingent Reserve Arrangement (CRA).

Η λέξη “BRICS” προέρχεται από τα αρχικά των μεγαλύτερων ανερχόμενων οικονομιών που συμμετέχουν στο σχήμα αυτό, δηλαδή Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική.

Οι χώρες που συνδιαλλάσσονται σε αυτό το ανερχόμενο σχήμα χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ των εθνών. Η Αργεντινή ανακοίνωσε 16 προγράμματα συνεργασίας με τον βασικό μέτοχο των Brics την Κίνα, προγράμματα που θα δημιουργήσουν υποδομές για εξελικτική δυναμική σε μια προσπάθεια της Αργεντινής να χτίσει τον κοινωνικό ιστό που της κατέστρεψε το ΔΝΤ πάνω σε επίπεδο εθνικών σχέσεων, ενώ η Ρωσία έκλεισε συμφωνία με την Τουρκία τελωνειακής σύνδεσης της τελευταίας με την ελεύθερη ζώνη εμπορίου που δημιούργησε η πρώτη μαζί με τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Όλες αυτές οι εμπορικές συνδιαλλαγές γίνονται με εθνικά νομίσματα… χωρίς την διαμεσολάβηση συναλλάγματος, έτσι ώστε οι κεντρικές τράπεζες να μην χρησιμοποιούν συναλλαγματικά αποθέματα παρά μόνο για να φέρνουν ισορροπία στα αποθέματα τους.

Τα παραμύθια περί καταστροφής της Ελλάδας σε περίπτωση τυχόν εξόδου της από την Ευρωζώνη γκρεμίζονται σαν χάρτινος πύργος με βάση το δεδομένο του διεθνούς αυτού οργανισμού, χάρη στον χαρακτήρα της ανταλλακτικής οικονομίας σε υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει η Ελλάδα, και τις δυνατότητες της χώρας μας σε παραγωγικές πηγές προϊόντων διατροφής, μεταλλεύματα, τεχνογνωσία κ.α.

Με αυτά τα επιπλέον δεδομένα είναι περισσότερο από ξεκάθαρο πλέον, ότι η Ευρωζώνη είναι μια τραπεζοκρατία που έχει ως αφετηριακή θέση το στράγγισμα των εθνικών οικονομιών, την προσάρτηση των χωρών και την κατάργηση των εθνών με σκοπό την επικράτηση μιας οικονομικής αυτοκρατορίας.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις