"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Το νόημα της προσευχής

http://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2013/05/prosefxi.jpgΣυνήθως νομίζουμε ότι προσευχή είναι το να ζητήσεις κάτι, να απαιτήσεις, να παραπονεθείς.

Έχεις επιθυμίες και ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει να τις εκπληρώσεις.

Πηγαίνεις στην πόρτα του Θεού σαν ζητιάνος.

Η προσευχή όμως δεν είναι ζητιανιά, δεν μπορεί παρά να είναι
ευγνωμοσύνη και ευχαριστία. Όταν πας να ζητιανέψεις η προσευχή δεν είναι ο σκοπός, είναι το ΜΕΣΟ.

Έτσι, η προσευχή δεν έχει σημασία, επειδή προσεύχεσαι για να πάρεις κάτι. Αυτό το κάτι γίνεται σημαντικό και όχι η προσευχή. Πολλές φορές έχεις ζητήσει κάτι και η επιθυμία σου δεν εκπληρώθηκε, οπότε παρατάς τις προσευχές και λες “Είναι ανώφελο!”

Για σένα είναι απλώς το μέσο. Όμως η προσευχή δεν μπορεί ποτέ να είναι ένα μέσο. Απλώς την κάνεις και χαίρεσαι, χωρίς να ζητιανεύεις.

Η ίδια η προσευχή, στην ουσία της, είναι τόσο όμορφη, αισθάνεσαι τέτοια έκσταση και ευτυχία, που απλά πηγαίνεις και δίνεις τις ευχαριστίες σου στο θεϊκό,που σε αξίωσε να υπάρχεις,σε αξίωσε να αναπνέεις,σε αξίωσε να έχεις συνειδητότητα.

Όταν το καταλάβεις, μια ποιότητα γεννιέται μέσα σου, η ποιότητα της ευγνωμοσύνης. Γιατί η ευγνωμοσύνη είναι προσευχή, και τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό.

OSHO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις