"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πορτογαλία: Δεν θα πάρει την τελευταία δόση από Τρόικα

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRozHXbM5pp78KdSfV8cd0u7eoEzEVOplfzCl-LutJrSodtRF-OTQ:3.bp.blogspot.com/-CK8ry50kRbM/T7Z05eoFVvI/AAAAAAAABY4/rtFx9iugUBI/s1600/boy_w_Portugal_flag_on_face.jpgΗ Κυβέρνηση της Πορτογαλίας αποφάσισε να αρνηθεί την τελευταία δόση, ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, του διεθνούς προγράμματος βοήθειας προκειμένου να μην αναγκαστεί να
επαναφέρει το πρόγραμμα αυτό που ολοκληρώθηκε το Μάιο, ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε «να μην ζητήσει μια νέα επέκταση του προγράμματος και, κατά συνέπεια, να μην λάβει την τελευταία δόση», είπε η Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι διεθνείς πιστωτές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) επρόκειτο να καταβάλουν στη Λισαβόνα την τελευταία δόση από το πρόγραμμα συνολικού ύψους 78 δισεκ. ευρώ.

Όμως η καταβολή της αναβλήθηκε μέχρι η Κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα λιτότητας, ισοδύναμα με εκείνα που απορρίφθηκαν στα τέλη Μαΐου ως αντισυνταγματικά από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η δικαιοσύνη απέρριψε τρία από τα μέτρα που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2014, όπως τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν περισσότερα από 675 ευρώ μηνιαίως, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια "τρύπα" περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει στη λήψη νέων, εναλλακτικών μέτρων, μέχρι να γίνουν γνωστές οι δικαστικές αποφάσεις για τα άλλα μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα.

Πάντως η Υπουργός υπογράμμισε ότι η Λισαβόνα έχει δεσμευτεί «να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Κατανόηση για την απόφαση της Πορτογαλίας να μην λάβει την τελευταία δόση ύψους 2,6 δισ. ευρώ, που προνοεί το πρόγραμμα αναπροσαρμογής της και να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της τελικής αξιολόγησης της εν όψει των αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα, δείχνουν οι διεθνείς δανειστές της σε δήλωσή τους.

Στη δήλωσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημειώνουν την πρόθεση της Κυβέρνησης της Πορτογαλίας να αναμένει τις εκκρεμούσες αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί προτού να προετοιμάσει μια ολοκληρωμένη απάντηση.

«Αυτές οι αποφάσεις δεν αναμένονται πριν τη λήξη του προγράμματος του ΔΝΤ και της ΕΕ στο τέλος Ιουνίου», προσθέτουν.

«Σημειώνουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να μην επιδιώξει επέκταση του προγράμματος και να επιτρέψει τη λήξη του χωρίς την ολοκλήρωση της 12ης και τελικής αξιολόγησης και χωρίς να λάβει την συνδεδεμένη με αυτή τελική δόση», αναφέρουν. 

Παράλληλα, χαιρετίζουν «τη σταθερή δέσμευση της Κυβέρνησης να εντοπίσει τα αναγκαία μέτρα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που δημιουργήθηκε από τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου, έτσι ώστε να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν κάτω από το πρόγραμμα».

«Παραμένουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις Αρχές και το λαό της Πορτογαλίας καθώς συνεχίζουν αυτή την προσπάθεια», αναφέρουν τέλος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις