"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ένας άθλιος Νταβούτογλου: Δεν πρόκειται να πληρώσουμε την Κύπρο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo1cZk1K34FK14OjBvgWlbnVdHjVUVidsS6wq5a6a4w4k3FwiWSs50nE6PsM46UQV7ep26_yuh_ZTLGun2BdU1o1P6x3fl7enfBqTrnH_OcQSln1DTLreWw2b68vizYyksE4gIW8BH2dk/s1600/ban-ki-moon-davutoglu01-22december2013.jpgΗ Τουρκία, το "κακομαθημένο παιδί" της Δύσης, φτύνει κατάμουτρα τους υποστηρικτές της, αφού σε όλα τα τουρκικά εγκλήματα που έγιναν, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν ποινές εναντίον της

Η Τουρκία δεν έχει κανένα σχέδιο να καταβάλει 90 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο, όπως προβλέπει η απόφαση την οποία έλαβε χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα χρήματα, με βάση την απόφαση του ΕΔΑΔ, οφείλονται από την Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία ως δίκαιη αποζημίωση για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κυπρίων στην εισβολή των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη νήσο πριν από 40 χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία η οποία βρίσκεται σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση – της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος – δεν θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να καταβάλει οποιαδήποτε αποζημίωση σε μια χώρα την οποία τυπικά δεν αναγνωρίζει.

Στο μεταξύ, η Λευκωσία χαιρέτισε την απόφαση του ΕΔΑΔ και σημειώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αναφορά ότι η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση στην τέταρτη διακρατική προσφυγή της Κύπρου. Η ΄κυβέρνηση τονίζει ακόμη ότι προσβλέπει στην άμεση συμμόρφωση της Τουρκίας μέσω της λήψης των αναγκαίων μέτρων “για να σταματήσει η παράνομη εκμετάλλευση και πώληση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που έχει επιδικάσει το Δικαστήριο”.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα ο Kύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση, την αναφορά ότι “η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Δημόπουλος και Άλλοι εναντίον Τουρκίας δεν απαλλάσσει την Τουρκία από τις υποχρεώσεις για συμμόρφωσή με την απόφαση του Δικαστηρίου στην Δ’ Διακρατική”.

Η Λευκωσία χαιρετίζει την επιδίκαση αποζημιώσεων για ηθική βλάβη στους συγγενείς των αγνοουμένων ύψους 30,000,000 ευρώ, τονίζοντας πως “οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων και παραδοθούν στους συγγενείς τα ταυτοποιημένα οστά τους, για να ταφούν όπως επιθυμούν οι οικείοι τους”.

Στην δήλωση του Κύπριου εκπροσώπου σημειώνεται ακόμη ότι όσον αφορά στην επιδίκαση αποζημιώσεων για ηθική βλάβη στους εγκλωβισμένους ύψους 60,000,000, και παρά το γεγονός πως οι διωγμοί και οι κακουχίες που έχουν περάσει δεν μπορούν να αποτιμηθούν σε χρήματα, “η κυπριακή κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός πως το Δικαστήριο καταδικάζει με τον τρόπο αυτό για μια ακόμη φορά την τουρκική πολιτική των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων και την προσπάθεια για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων μας περιοχών”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις