"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Φτώχεια και εξαθλίωση στην Κύπρο: Οι πολίτες ζουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5HI1LSET3qtlhG-pGWQkafL7b3ZL2YicXNQBiyZ3_Vsi8v8dENA:1.bp.blogspot.com/-kkpaJHXVuA0/UtfzRPZ3cOI/AAAAAAAAG_g/AaWlOz1DIfk/s1600/%25CE%259A%25CF%258D%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%25823.jpgεξαθλίωση λόγω των μνημονίων και του "κουρέματος" στην Κύπρο: Τριακόσιες ακόμα οικογένειες στην Κύπρο κατέφυγαν το Μάρτιο στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε άλλους οργανωμένους φορείς για
βοήθεια, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι τον Απρίλιο οι αριθμοί θα αυξηθούν περαιτέρω.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γ. Γιαννάκης δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αύξηση στα ποσοστά της φτώχειας καταγράφηκε το Μάρτιο, ενώ και ο Απρίλιος φαίνεται να βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Γιαννάκης σημείωσε ότι τα επίπεδα της ανεργίας που ανέρχονται πλέον σε ποσοστό 17% δίνουν το στίγμα τους και στον αριθμό περισσοτέρων οικογενειών που προσφεύγουν για βοήθεια για να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, για το Μάρτιο υπήρξε μια αύξηση ενός αριθμού 300 περισσοτέρων οικογενειών που κατέφυγε στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε άλλους οργανωμένους φορείς που παρέχουν βοήθεια.

Ο αριθμός των οικογενειών που χρήζουν τώρα βοήθειας ξεπερνά τις 13.500, ενώ μεταξύ τους περιλαμβάνονται και 13.000 παιδιά. Ο Επίτροπος Εθελοντισμού κάνει έκκληση προς την κυπριακή κοινωνία όπως συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας να έχουν τα βασικά αγαθά τώρα τις γιορτές του Πάσχα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις