"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Kινούνται νομικά εναντίον Τραπεζών οι δανειολήπτες

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcREqqdOqFOnksJIYxgqnR2rlM4aSy9tEVsIlrK5hIywjZXeKggbew:2.bp.blogspot.com/-8y1LX9F8EGM/UifD2glkznI/AAAAAAABW7k/d2Ic6EGOWQQ/s640/DANEIOLHPTES.JPEGΕπιστολή στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη απέστειλε ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), καταγγέλλοντας συγκεκριμένες τράπεζες για παραπλανήσεις, πιέσεις και απειλές στο θέμα της
αναδιάρθρωσης των δανείων και δηλώνοντας ότι αριθμός δανειοληπτών προχωρά σε δικαστικές διαδικασίες εναντίον τραπεζών.

Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Μελάς και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, «οι ίδιες συγκεκριμένες τράπεζες, συνεχίζουν - επιτείνοντας θα λέγαμε- την ίδια τακτική που καταγγέλλουμε και που συνίσταται στις παραπλανήσεις, πιέσεις και απειλές προς τους δανειολήπτες με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της νομιμοποίησης των διάφορων καταχρηστικών, αυθαίρετων και μονομερών χρεώσεων που επέβαλλαν μέχρι σήμερα, αδιαφορώντας για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κύπρο σήμερα και για το πόσο επηρέασε τούτο τους δανειολήπτες».


«Δεν είναι υπερβολή», αναφέρεται στην επιστολή, «αλλά πραγματικότητα το ότι η αγανάκτηση και η οργή των δανειοληπτών, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που τυχόν ξέσπασμα τους θα είναι καταστροφικό τόσο για το τραπεζικό σύστημα όσο και για την οικονομία γενικότερα. Καθημερινά είμαστε αναγκασμένοι να συμβουλεύουμε και να καθησυχάζουμε τους δανειολήπτες, προτρέποντας τους να συνεργαστούν με τις τράπεζες, ούτως ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα των αναδιαρθρώσεων των δανείων τους».

Στην επιστολή αναφέρεται, ακόμη, ότι ο Σύνδεσμος έχει ήδη «απελευθερώσει» τους δανειολήπτες που επίμονα ζητούσαν την έγκριση και/ή συγκατάθεση του Συνδέσμου για να προχωρήσουν σε νομικές διαδικασίες εναντίον τραπεζών (υπαλλήλων, διευθυντών καταστημάτων,  διοικητικών συμβούλων κτλ), των οποίων η συμπεριφορά “συνιστούσε ποινικό αδίκημα”.

Ο Σύνδεσμος καλεί το Διοικητή να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει το φαινόμενο της απαράδεκτης συμπεριφοράς.

Επίσης, δηλώνοντας ότι είναι κοινώς παραδεκτό, ότι μέσω των αναδιαρθρώσεων θα λυθούν πάρα πολλά προβλήματα, τόσο για τις τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι είναι απορίας άξιο “γιατί υπάρχει τέτοια καθυστέρηση και ολιγωρία εκ μέρους του ιδίου του Διοικητή να ενεργήσει για επιβολή της νομιμότητας”.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει στη συνέχεια στον κ. Δημητριάδη ότι αρκετοί δανειολήπτες θα προχωρήσουν σε “ιδιωτικές ποινικές διώξεις” εναντίον όσων ευθύνονται περιλαμβανομένων υπαλλήλων των τραπεζών, διευθυντών καταστημάτων,  διοικητικών συμβούλων κτλ), δυνάμει των άρθρων 43 και 44 του ίδιου πιο πάνω νόμου. «Η επεξεργασία των κατηγορητηρίων αυτών, όπως μας πληροφορούν, θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης βδομάδας και αναμένεται να προωθηθεί η διαδικασία για την καταχώρηση τους».

Τέλος, εκφράζει την πεποίθηση ότι η άμεση και δραστική παρέμβαση του Διοικητή θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Συνδέσμου και ίσως αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης  με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις