"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Το "οικονομικό θαύμα" του Προέδρου

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTDavqIos10UQ2u-kOIEV8xAbftBRcbzXChYl3YSJmGMPzddWK3MwΤου Δημήτρη Σούγλη

Πρόεδρε κουράστηκες; Δεν σκέφτεσαι καλά πριν μιλήσεις τελευταία; Παραιτήθηκαν οι επικοινωνιολόγοι; Τι συμβαίνει!

Πρώτα απ' όλα το περίφημο  και λεγόμενο "οικονομικό θαύμα της Κύπρου" ήταν αυτό που μας
οδήγησε στην σημερινή οικονομική εξαθλίωση. 

Δεύτερον, τα κοινωνικά παντοπωλεία συνεχίζουν να ταίζουν χιλιάδες καθημερινά στην Κύπρο και χιλιάδες μαθητές τρέφονται με πρόγευμα χάρη στην ιδιωτική και μόνο πρωτοβουλία! Και αν οι αριθμοί αρχίσουν να ευημερούν, ο λαός θα αργήσει πολύ να δει άσπρη μέρα, αν δει! Ξέρω, το παλεύετε αλλά αυτή είναι η κατάσταση και μην το ξεχνάτε!

Η Κύπρος καταγράφει την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σ' ένα χρόνο σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Κύπρου το ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 20%, ποσοστό  το οποίο αυξάνεται καθημερινά με αμείωτο ρυθμό.

Οι επιπτώσεις των ποσοστών αυτών είναι τραγικές. Όταν οι γονείς μένουν άνεργοι, τότε η οικογενειακή ισορροπία χάνεται, δεν καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες και τα καθημερινά έξοδα, τόσο των παιδιών όσο και τα πρακτικά ζητήματα του σπιτιού, όπως λογαριασμοί και ψώνια.
Έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός ατόμων που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα, κυρίως κατάθλιψη.

Για τους νέους είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Το ποσοστό της ανεργίας ανάμεσα στους νέους έφτασε στο 40% κάτι το οποίο κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα τόσο των ίδιων των νέων, όσο και της οικογένειάς τους. Οι πιο πολλοί νέοι κοπιάζουν για να πάρουν ένα πτυχίο. Όταν όμως βγαίνουν στην αναζήτηση εργασίας, απογοητεύονται, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο κόπος τους δεν ανταμείβεται. Ακούμε καθημερινά νέοι και οικογένειες να μεταναστεύουν ή προτίθενται να μεταναστεύσουν.

Μην τρελλαθούμε! Ποιο νέο οικονομικό θαύμα! Δεν θέλουμε νέο οικονομικό θαύμα! Ο λαός θέλει δουλειά, φαί και ... χάπια να ξεχάσει τα χρέη του στην τράπεζα!

Έλεος! Με τα δάνεια του κόσμου για την πρώτη του κατοικία τι θα κάνετε;
Ποιος άλλος κυβερνά; Οι τράπεζες ή ακόμη και ο Πανίκος Δημητριάδης της Κεντρικής; Δώστε λύσεις!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις