"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τούρκον λούσεις τούρκον πλύνεις, πάλι Τουρκιά μυρίζει...Έρογλου: Οι έποικοι θα είναι υπήκοοι του νέου κράτους

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4sqFrgAkpnba-j-nO5fJuCinTl4NaRFiOSQrmnKYBkICz4nyIΌπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του συνδέσμου Τ/κ επιχειρηματιών και εκφράζοντας ικανοποίηση για την επίσκεψη, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις που θα διασφαλίσουν τα οφέλη του τ/κ «λαού» με ίσους όρους.

Η ε/κ πλευρά, ανέφερε, έθεσε το θέμα των Βαρωσίων ως ΜΟΕ και προσπάθησε να ενεργοποιήσει τη διεθνή κοινότητα, δηλώνοντας ότι στις διαπραγματεύσεις τα πάντα εκτελούνται με το πάρε – δώσε και στην ατζέντα δεν υπάρχει θέμα «δώστε τα Βαρώσια».

Στο θέμα των υπηκοοτήτων, απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία του τ/κ συνδέσμου κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού, ο κ. Έρογλου είπε ότι όλοι τους είναι υπήκοοι του ψευδοκράτους. Αύριο, συνέχισε, εάν γίνει μια συμφωνία και πάει σε δημοψήφισμα θα ψηφίσουν όλοι όσοι είναι υπήκοοι του ψευδοκράτους. «Αυτοί, αυτόματα, εάν συμφωνήσουμε και προκύψει ένα νέο συνεταιριστικό κράτος, θα είναι υπήκοοι αυτού του κράτους.

Οι Ε/κ μπορεί να σκέφτονται διαφορετικά. Αλλά 40 χρόνια να αφήσουμε στους δρόμους τους ανθρώπους μας, να τους πούμε ‘δεν είστε υπήκοοί μας, πάρτε τα υπάρχοντά σας και πηγαίνετε στην Τουρκία’ δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο που θα μας το επιβάλλει αυτό. Κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να στηρίξει τους υπηκόους της».

Όλοι σας, συνέχισε, προφυλάσσεστε από το «σύνταγμα» και για αυτό ούτε η Αμερική, ούτε η Ρωσία ούτε οι Ε/κ μπορούν να τους πουν ότι αυτοί που ήρθαν από την Τουρκία δεν θα είναι πλέον υπήκοοι και θα τους στείλουν πίσω. Από τα «εκ των ων ουκ άνευ θέματα», πρόσθεσε, είναι το να κάνουν άλλοι σχόλια για τους δικούς τους «υπηκόους». «να μην ανησυχείτε γι’ αυτό», τους είπε.
Επανέλαβε τη θέση του ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι από τις κόκκινες γραμμές της τ/κ πλευράς.
Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, προσθέτοντας ότι στο λαό πρέπει να δοθεί μια συμφωνία που θα μπορεί να γίνει αποδεκτή στα δημοψηφίσματα.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου εξέφρασε τη στήριξή του στον Τ/κ ηγέτη για την επίτευξη το συντομότερο μιας λύσης.
Εξάλλου, σε άλλη συνάντηση με σύνδεσμο που εξέφρασε ανησυχίες για την επιστροφή της Μόρφου και το θέμα των υπηκοοτήτων, ο Ντερβίς Έρογλου σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμη στην αρχή και το πάρε – δώσε δεν ξεκίνησε ακόμα.

Έχουν καθοριστεί τα κεφάλαια στο τραπέζι των συνομιλιών, είπε, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα επιταχυνθούν τις επόμενες εβδομάδες, ιδιαίτερα μετά τις επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα.
Την εβδομάδα, είπε, θα γίνονται δύο μέρες διαπραγματεύσεις και τις υπόλοιπες προετοιμασία, καθώς πρέπει να εξετασθούν οι λεπτομέρειες των απόψεων που θα τεθούν και να ληφθούν αποφάσεις. «Όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και συζητούνται κάποια θέματα, θα πρέπει οι ηγέτες να παρακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα γι’ αυτά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί τίποτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπροστά μας».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις