"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ένα πράγματι κατάπτυστο βίντεο... με την υπογραφή του ΚΕΒΕ της Μεγαλόνησου

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1Wk-_IdWXswUP3CBd65szbj28pRSAftWEqDsTg_mupqqpbmub:maccunion.files.wordpress.com/2012/07/kypros-1974.jpgΈνα πράγματι κατάπτυστο βίντεο, αποτέλεσμα μιας κατάπτυστης πολιτικής, που Κύριος οίδε σε ποιου τα μυαλά γεννήθηκε πρώτα και πότε ακριβώς. Πάντως η ύπαρξή της επιβεβαιώθηκε μόλις το 1964, όταν κορυφαίοι Αμερικανοί διπλωμάτες προωθούσαν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα (με παραχωρήσεις στην Τουρκία αρχικά και με καμμία
παραχώρηση στο τέλος) με παράλληλη μετακίνηση του τ/κυπριακού πληθυσμού στην Τουρκία, αλλά η επίσημη Κύπρος κοιτούσε πώς να απαλλαγεί από την – δημοκρατική – Ελλάδα με πρόφαση αριστερές και δεξιές «προοδευτικόφρονες» ανθελληνικές και ανθενωτικές, διεθνιστικές και «ανεξαρτησιακές» νέου, τάχα, τύπου φιλοδοξίες.


Η κατάπτυστη πολιτική μετατράπηκε σε κατάπτυστη ρεαλιστική επιδίωξη, δικοινωτικής και αναγκαστικά διζωνικής ομοσπονδίας ως «λύσης»!! 


Το να φορτώνεται, όμως, η ευθύνη σε πρόσωπα-ηγέτες μόνο του σήμερα, χωρίς συγκεκριμένη, ονομαστική αναφορά στους πρώτους και στους μετέπειτα ενόχους, ακόμα και οι καλύτερες και «πατριωτικότερες» προθέσεις αποδεικνύονται κούφιες αντιπολιτευτικές χειρονομίες, που αποβλέπουν απλώς σε κατάληψη της όσης έμεινε κυπριακής εξουσίας από δήθεν περισσότερο πατριώτες!!


Οι «περισσότερο πατριώτες» για να αποδείξουν ότι είναι πράγματι τέτοιοι πρέπει να ομιλούν και για τους πρώτους-πρώτους κατάπτυστους και για τους επόμενους κατάπτυστους, κι όχι μόνο για τους τελευταίους. Διαφορετικά αποδεικνύονται οι ίδιοι τουλάχιστο μικροί και γελοίοι, ενώ οι σημερινοί ηγέτες θα αποδειχθούν στο τέλος αληθινοί ήρωες, γιατί μάχονται όχι μόνο εναντίον των τουρκικών και άλλων ξένων συμφερόντων αλλά και εναντίον της ντόπιας ανεντιμότητας και μωροφιλοδοξίας.


Συμπληρωματικά, 


θα έλεγα πως το βίντεο είναι γενικότερα και όχι μόνο κυπριακά «κατάπτυστο» διότι εντελώς ανυποψίαστα και απληροφόρητα (αυτού του είδους τη «μόρφωση» παράγουν σήμερα τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Δύσης) προωθεί την ιδέα της «οικονομικής ανάπτυξης» ως πανάκειας στο μέγιστο και πρώτιστο πρόβλημα της επιβίωσης του Ανθρώπου σε συνθήκες πολιτισμένης τάξης στην επιφάνεια του πλανήτη. 


Ήδη έχει καταδειχθεί και αποδειχθεί από Έλληνες και ξένους μελετητές (δεν λέω «επιστήμονες» γιατί ο όρος πάει να μετατραπεί σε γελοίο), ότι η συγκέντρωση της προσοχής στην «οικονομική ανάπτυξη» μόνο κατά προτεραιότητα και κατ’ αποκλειστικά μάς οδηγεί κατευθείαν πίσω σε μη ικανό σκέψης ανθρώπινο ον, σε έναν παλαβό καταναλωτή έτοιμο να γίνει απρόσωπο και άβουλο ον μιας κατά τα άλλα πρωτόγονης, κολεκτιβιστικής κοινωνίας. Πιάστε από κοντά έναν οποιοδήποτε οικονομολόγο της γραμμής, ειδικό στη διεύθυνση επιχειρήσεων και τέτοια, νομπελίστα ή όχι. Κάνει μεσάνυχτα από τέτοιου είδους γνώση ή απλή ενημέρωση. Είναι εγκλωβισμένος σε αριθμούς, στατιστικές, καθιερωμένα και αδιαμφισβήτητα «δεδομένα», πεπεισμένος ότι σε αυτά βρίσκονται όλες οι «λύσεις».


Άντης Ροδίτης

ΠΗΓΗ: από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...



Σχόλιο ΒΛΕΠΕ ΑΚΟΥ ΠΡΑΞΕ: Αν θέλετε να ζήσετε κάτω από Τούρκικο καθεστώς μπορείτε να πάτε στην Τουρκία και να το πράξετε. Αν πάλι θέλετε να δείτε το συμφέρον της τσέπης σας και μόνο... να προσέχετε γιατί στήνονται κρεμάλες, ωσονούπο. Αν πάλι επιθυμείτε να τουρκοποιήσετε αυτή τη γη... τότε θα αποτύχετε γιατί...

"...η Ρωμιοσύνη έν' φυλή συνότζαιρη του κόσμου,
κανένας δεν εβρέθηκεν γαι να την-ι 'ξηλείψει,

κανένας, γιατί σκέπει την 'που τ' άψη ο Θεός μου.

Η Ρωμιοσύνη έν' να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει!..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις