"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πετρέλαιο υπάρχει, αλλά θα καθυστερήσει η άντληση

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjjJ2HNZtqe7faqjuPt0BEncz6-yXzAak3siXaOJJp7W61Vbln:tvxs.gr/sites/default/files/article/2013/36/137648-wikileaks13.jpgΗ αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy κοινοποίησε χθες τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της για πιθανή ύπαρξη σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.


Στο πλαίσιο ενημέρωσης επενδυτών, στο Χιούστον των ΗΠΑ, για τις σημαντικότερες εξελίξεις μέσα στο 2013 και τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία προσδιόρισε τις εκτιμήσεις της για ύπαρξη πετρελαίου στα 3 δισεκατομμύρια βαρέλια στην ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ. Η εταιρεία σημείωσε ότι οι αναφορές αυτές δεν αφορούν επιβεβαιωμένα ή οριστικά στοιχεία, αλλά ενδείξεις που προκύπτουν μέσα από τρισδιάστατες έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων εξακολουθούν να αναλύονται.

Παρά την ευφορία που δικαιολογημένα προκαλείται στην κυπριακή κοινή γνώμη από τις πληροφορίες για συγκεκριμένες αναφορές της Noble σε ποσότητες πετρελαίου στην κυπριακή ΑΟΖ, με υπολογιζόμενα έσοδα για την Κύπρο έως και 60 δισ., η αμερικανική εταιρεία δεν διαφοροποίησε προς το θετικότερο τα δεδομένα που αφορούν την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κύπρου. Οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται για το 2015 - 16.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις