"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μετά την «επιτυχία» στην οικονομία, η «Νέα Εποχή» τώρα και στο Κυπριακό

http://www.efylakas.com/wp-content/uploads/2013/10/averoff113.jpgΕντός δέκα ημερών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, (22/10), ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, Osman Ertuğ, για πρώτη φορά θα έρθει στην Αθήνα για επίσημες
συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση γεγονός που σημαίνει την ντεφάκτο αναγνώριση από ελληνικής πλευράς του ψευδοκράτους της Κύπρου, σαράντα εννιά χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι δυο κυβερνήσεις, Ελλάδας και Τουρκίας, έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν συντονισμένα στο Κυπριακό και σαν προϋπόθεση, την οποία και δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ Βενιζέλος, ήταν η αναγνώριση του ψευδοκράτους. Έτσι ο Osman Ertuğ εντός δέκα ημερών θα έρθει στην Αθήνα ενώ την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της κυπριακής; κυβέρνησης του κ Αναστασιάδη, Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα φτάνει στην Άγκυρα για συνομιλίες.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η για πρώτη φορά υποχώρηση όλων των ελληνικών θέσεων στο κυπριακό και η αναγνώριση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης του ψευδοκράτους, είναι αν μη τι άλλο μια καθαρή προδοσία στο μεγάλο αυτό ζήτημα. Η προετοιμασία για το φοβερό αυτό ολίσθημα από μέρους της μνημονιακής ελληνικής κυβέρνησης, είχε γίνει κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Νέα Υόρκη στις 24 Σεπτεμβρίου, οι Βενιζέλος και Νταβούτογλου.
20131022-142228.jpg
Στο βαρύ αυτό ολίσθημά που συνιστά εθελούσια εγκατάλειψη των ύστατων γραμμών άμυνας απέναντι στην τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή και στα σχέδια των Η.Π.Α. για το νησί, η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι έχει τη συναίνεση και την παρότρυνση του προέδρου της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη, του ανθρώπου ο οποίος διέγραψε εν μια νυκτί την κυπριακή Οικονομία υπογράφοντας το γνωστό Μνημόνιο με τους Γερμανούς την Άνοιξη.

Όπως είναι φυσικό η Τουρκία έχει πολλούς λόγους να πανηγυρίζει γιατί ενώ η Κυπριακή δημοκρατία που σήμερα κυβερνάται ,από τον ένθερμο υποστηριχτή του σχεδίου Ανάν, είναι αναγνωρισμένη διεθνώς και το ψευδοκράτος φθείρονταν στην ανυπαρξία του, τώρα έρχονται οι Σαμαράς Βενιζέλος, Αναστασιάδης, να προχωρήσουν στην εγκληματική αυτή υποχώρηση και έτσι το κυπριακό από διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής εκ μέρους της Τουρκίας, όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια τώρα γίνεται διμερές διπλωματικό παιχνίδι αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα και τη Κύπρο στην οικονομική καταστροφή.
Εμείς ως πότε θα τους παρακολουθούμε από τους καναπέδες μας;

πηγή: Olympia.gr (22/10/2013) «Εντός δέκα ημερών Σαμαράς-Βενιζέλος αναγνωρίζουν το ψευτοκράτους της Κύπρου», Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Τουρκολόγος
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -
«Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Από τη συμφωνία όλοι θα κερδίσουν. Μπορούμε να σπάσουμε τον πάγο και να περάσουμε σε μια νέα εποχή». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Οσμάν Ερτούγ, τις επικείμενες επισκέψεις των διαπραγματευτών των δύο πλευρών σε Αθήνα και Άγκυρα.
  Κληθείς να σχολιάσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Ερτούγ ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά αντίκριζε από την αρχή τη διαδικασία θετικά. «Προτιμούμε ένα κοινό ανακοινωθέν. Πάνω σε αυτό πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Αλλά, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για να μην αρχίσουν οι συνομιλίες. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε τις συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις».

Η ε/κ πλευρά, συνέχισε, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα συνεχίζει τις συναντήσεις με στόχο να καταλήξουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν για τη συνάντηση των ηγετών. Η τουρκική πλευρά, πρόσθεσε, ενεργεί σύμφωνα με τις παραμέτρους και γραμμές που έχει θέσει ο ΟΗΕ και αντίκρισε θετικά τις γεφυρωτικές εργασίες που έθεσαν τα ΗΕ για το θέμα (του κοινού ανακοινωθέντος).

Ο κ. Ερτούγ επανέλαβε ότι οι επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία. «Η ε/κ πλευρά σέρνει τα πόδια της στο τραπέζι», ανέφερε εννοώντας πως χρονοτριβεί. «Δυστυχώς μέχρι τώρα από την απέναντι πλευρά δεν μπορούμε ακόμη να δούμε μια προσέγγιση επιχειρηματική, προληπτική, που να λαμβάνει πρωτοβουλία, να δείχνει πολιτικό θάρρος και να έχει πολιτική βούληση».

Ανέφερε ακόμη ότι σε περίπτωση που υπάρξει μια συμφωνία για το Κυπριακό μεταξύ των δύο ηγετών, αυτή θα τεθεί σε χωριστά ψηφίσματα ενώπιον των δύο «λαών» και είναι αυτοί που θα πάρουν την απόφαση. Σε αυτή τη διαδικασία, αυτοί που θα πρέπει να περάσουν το τεστ της ειλικρίνειας είναι οι Ε/κ, πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι στο παρελθόν η τ/κ πλευρά είπε ναι σε όλα τα σχέδια των ΗΕ.

Στο σημείο που έχουμε έρθει, θέτουν και πάλι προϋποθέσεις, συνέχισε. «Θέτουν μπροστά το θέμα των Βαρωσίων. Επιπλέον, ότι η ομοσπονδία που θα δημιουργηθεί θα προέρχεται από εξέλιξη της υφιστάμενης Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή, το ‘κράτος’ στο βορρά παραλείπεται εντελώς και εμείς θα βρεθούμε μέσα στην ΕΕ με το νέο σύνταγμα και τον μετασχηματισμό όπως το επιθυμούν οι ίδιοι».

Με αυτά τα λόγια και με αυτές τις μη σωστές προσεγγίσεις – ανέφερε – δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε. «Εδώ ορίστε, χρειάζεται ρεαλισμός. Εδώ ορίστε, χρειάζεται ένας ηγέτης (statesman). Είναι δικαίωμά μας να περιμένουμε από τον Ε/κ ηγέτη, Νίκο Αναστασιάδη αυτήν την πολιτική προσωπικότητα», κατέληξε.
πηγή: SigmaLive/ΚΥΠΕ (22/10/2013) «Ερτούγ: Ετοιμότητα για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις»
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - -
Εάν η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τότε η Κύπρος θα ανταποκρίνεται ανάλογα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το Κεφάλαιο 22 που θα ανοίξει δεν συγκαταλέγεται στα Κεφάλαια που παραμένουν «παγωμένα» από την Κύπρο ή σε εκείνα που έχουν «παγώσει» με απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κασουλίδης σε γραπτή δήλωσή του, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ αποφάσισε σήμερα, στο Λουξεμβούργο, σε συνέχεια των συζητήσεων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων τον περασμένο Ιούνιο, να προχωρήσει στο άνοιγμα του Κεφαλαίου 22 (Περιφερειακή Πολιτική και Συντονισμός των Διαρθρωτικών Μέσων) στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το Κεφάλαιο 22 δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα οκτώ Διαπραγματευτικά Κεφάλαια που, με ομόφωνη απόφαση, το Συμβούλιο της ΕΕ πάγωσε το 2006 ως αποτέλεσμα της μη συμμόρφωσης της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις έναντι της Ένωσης που αφορούν το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και την αντιδήλωση του Σεπτεμβρίου 2005.

Δεν συγκαταλέγεται ούτε και είναι ανάμεσα στα έξι Διαπραγματευτικά Κεφάλαια που πάγωσε μονομερώς η Κύπρος το 2009, ως αντίδραση στην εμμονή της Τουρκίας να τηρεί την ίδια στάση, τόνισε, προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου, η Κύπρος έδωσε τη συγκατάθεσή της για άνοιγμα του εν λόγω Διαπραγματευτικού Κεφαλαίου, στη βάση των δικών του κριτηρίων.

«Αν η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τότε η Κύπρος θα ανταποκρίνεται ανάλογα», κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών.

πηγή: SigmaLive/ΚΥΠΕ (22/10/2013) «Με τη συγκατάθεση της Κύπρου η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις