"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πως λειτουργεί το Οικονομικό σύστημα

Ο ιδρυτής ενός κερδοσκοπικού κεφαλαίου, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 150 δις $, έχοντας ο ίδιος περιουσία 13 δις $, εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας.


Το κίνητρο του κ. Ray Dalio, λόγω του οποίου εξηγεί στο video που ακολουθεί, τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος, είναι η πεποίθηση του, με βάση την οποία η καλύτερη κατανόηση της οικονομίας από τους ανθρώπους, θα μείωνε τα προβλήματα που δημιουργούνται.


Ειδικότερα, διαπιστώνοντας ότι οι Έλληνες ασχολούνταν σχεδόν αποκλειστικά και μόνο με την Πολιτική, έχοντας ελάχιστο ενδιαφέρον και γνώσεις για την Οικονομία, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η πάμπλουτη πατρίδα μας «ερήμην» στη χρεοκοπία.


O αμερικανός επενδυτής μεταφέρει ουσιαστικά την εμπειρία του από τα τελευταία 30 έτη η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, τον βοήθησε να προβλέψει την κρίση, καθώς επίσης να αποφύγει τις οδυνηρές συνέπειες της. Τα θέματα που αναλύει είναι σε γενικές γραμμές τα εξής:


(α)  Πως δημιουργούνται οι συνήθεις οικονομικοί κύκλοι και πως σχετίζονται με τις πιστώσεις, καθώς επίσης με τη δημιουργία χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες.


(β)  Σε τι ακριβώς διαφέρει η ραγδαία μείωση των χρεών, επομένως η αντίστοιχη ιδιαίτερη ύφεση (deleveraging, depression) από τις συνήθεις υφέσεις, καθώς επίσης γιατί η καταπολέμηση της από τις κεντρικές τράπεζες αποτυγχάνει.


(γ)  Γιατί αμέσως μετά αυξάνονται τα δημόσια χρέη, όπως και την αιτία, για την οποία τα «σκληρά μέτρα λιτότητας» από τις κυβερνήσεις είναι καταστροφικά.


(δ)  Γιατί αυξάνονται σε μία τέτοια περίπτωση οι κίνδυνοι κοινωνικών εξεγέρσεων και διεθνών αντιθέσεων.


(ε)  Γιατί τα «αντισυμβατικά» μέτρα των κεντρικών τραπεζώνκαι των κρατών είναι απαραίτητα, αλλά και επικίνδυνα ταυτόχρονα.


Έχουμε την άποψη ότι, αξίζει να επενδύσει κανείς το χρόνο των 30 λεπτών, ακούγοντας προσεκτικά τις απόψεις του επενδυτή – ενώ είμαστε της γνώμης πως οι οικονομικές γνώσεις είναι απολύτως απαραίτητες στους πολίτες, εάν θέλουν πραγματικά να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης εκ μέρους εκείνης της διεφθαρμένης πολιτικής, η οποία είναι στο μισθολόγιο (pay roll) της οικονομικής εξουσίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις