"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ζένιος-Λανίτης-Ορφανίδης χρωστάνε του κόσμου τα εκατομμύρια στο ΦΠΑ

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSMEZbplUMWh41Ssg-wi20dqaXhJVigs47IjJZyswXAFRLTplw7:www.balla.com.cy/files/articleImages/24h/thumbs/fpaapodeixi_640x.jpgΠερισσότερα από 4εκ. ευρώ χρωστάνε μόνο οι συγκεκριμένες εταιρείες! Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Πονοκέφαλος έχει καταντήσει για το τμήμα του ΦΠΑ ορισμένοι μεγαλοοφειλέτες.


Της Άννας Χαραλάμπους
Τρανταχτές περιπτώσεις που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους όχι τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης, αλλά εδώ και πολύ καιρό. 

Περίπτωση 1η: 

Η Δημόσια εταιρεία Ορφανιδης ΛΤΔ η οποία κατάρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις αρχές του 2013, οφείλει στο κράτος € 1,6 εκατομμύρια ευρώ για οφειλές του 2012.

Η  Εταιρεία τελεί υπό Διαχείριση από την 31η Ιανουαρίου 2013, όπου ο Andrew Ανδρονίκου από την UHY Hacker Young LLP και ο Μιχάλης Αβραάμ από την Michalis Avraam and Partners Limited έχουν διοριστεί ως Παραλήπτες/ Διαχειριστές. 

Κανονικά στις περιπτώσεις όπου μία εταιρεία έχει πτωχεύσει αναλαμβάνουν πλέον οι  εκκαθαριστές την διαχείριση της, είτε για να πωλήσουν τα υπάρχοντα της ή ακόμα και περιουσιακά της στοιχεία όπως γη! Κανονικά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ οι πρώτοι που θα πληρωθούν από περιουσιακές πωλήσεις μιας πτωχευμένης επιχείρησης ναι είναι οι υποχρεώσεις προς το κράτος.

Κύριοι εκκαθαριστές γίνεται αυτό; 

Ελέγχει κανείς τους εκκαθαριστές;

Έχουν πωληθεί περιουσιακά στοιχεία της Ορφανιδής ΛΤΔ, τα χρήματα που πήγαν;

Γιατί δεν πληρώθηκε το κράτος;


Περίπτωση 2η:

Γνωρίζετε πως η εταιρεία ZENIOS LTD με έδρα την Λεμεσό χρωστάει σχεδόν €1 εκατομμύριο στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας με τις καθυστερημένες οφειλές να είναι από το 2008. Μάλιστα έχει να πληρώσει Φ.Π.Α από τότε!

Φυσικά, η εν λόγω εταιρεία έκτος του ότι έχει να πληρώσει από τότε, επικαλείται δε και την κρίση... ότι δηλαδή λόγω κρίσης δεν μπορεί να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό στο κράτος. Αν θυμόμαστε καλά η κρίση μας χτύπησε την πόρτα αργότερα…. 
 
Επιστολές μέχρι και το Προεδρικό!

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του 24Η, ο διευθυντής της εταιρείας αυτής έστειλε και επιστολή προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητώντας του και «προεδρική χάρη» ώστε να γλιτώσει την καταβολή των οφειλών ή ένα μέρος από αυτό!

Σωστά καταλάβατε... απλοί πολίτες πανέ φυλακή για μικροποσά και άλλοι ζητούν προεδρικές χάρες εκατομμυρίων!

Η αναλυτική κατάσταση του Φ.Π.Α που έχει στην κατοχή του το 24H είναι ξεκάθαρη! 

Ο συνολικός τζίρος της συγκεκριμένης εταιρείας  ανέρχεται στα € 4 εκατομμύρια ενώ οι καθυστερημένες οφειλές της στις €926.432.71

Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία έρχεται εν έτη 2013 και λέει πως δεν έχει κύκλο εργασιών και με αυτή την δικαιολογία δεν πληρώνει, όταν είχε δουλειά γιατί δεν πλήρωνε; Μήπως επειδή κάνεις δεν έλεγε τίποτα;

 

Περίπτωση 3η: 

Η εταιρεία LANITIS DEVELOPMENT, η οποία έχει αναλάβει και μεγάλα έργα στην Κύπρο, χρωστάει στο Φ.Π.Α €1,5 εκ. ευρώ. 

Αν και για την συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν 4 προσφυγές στα δικαστήρια, ένα μέρος του ανείσπραχτου φόρου μένει απλήρωτο. 

Σύμφωνα με την αναλυτική κατάσταση της εταιρείας  αυτής ο συνολικός της τζίρος ανήλθε στα €25 εκατομμύρια ευρώ  και η καθυστερημένη οφειλή ανέρχεται στο € 1,5 εκ. ευρώ. Κάποιοι συνεχίζουν να τσεπώνουν το Φ.Π.Α

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.

Το Φ.Π.Α είναι ποσό το οποίο το εισπράξατε από το Κύπριο φορολογούμενο και όχι μόνο... και πρέπει να το καταβάλετε στο κράτος...όχι να το τσεπώνετε!

Και πράττετε αυτό, ενώ εσείς όταν αγοράσετε οτιδήποτε για την επιχείρηση σας και πληρώσετε τον φόρο αυτό, έχετε την απαίτηση να σας επιστραφεί το ποσό πίσω!


Κι εσύ πλήρωνε κορόιδο

Ναι Κύπριε φορολογούμενε πολίτη σε σένα απευθυνόμαστε, σε σένα που καθημερινά προσπαθείς να επιβιώσεις με ότι σου έχει απομείνει, σε σένα που είσαι ευσυνείδητος και εντάξει στις υποχρεώσεις σου προς το κράτος.

Σε σένα που αν χρωστάς έστω και το παραμικρό ποσό, σε βρίσκουν από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χωράς σου και σε βάζουν «μέσα».

Που αν δεν πληρώσεις για τα χρέη σου θα πας αμέσως φυλακή, ενώ «κάποιοι» άλλοι μεγαλοκαρχαρίες θα συνεχίζουν τα τρώνε με  «χρυσά κουτάλια» και να κάνουν τις διακοπές τους σε πολυτελή ξενοδοχεία!

Η λίστα συνεχίζεται

Η λίστα είναι μεγάλη, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις άλλες μεγάλες και άλλες μικρές οι οποίες χρωστούν στο κράτος. 

Όμως αυτό που μας κάνει  εντύπωση είναι πως μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες χρωστούν μηδαμινά ποσά στο Φ.Π.Α και δεν μπορούν να πληρώσουν στις όφειλες τους έχουν και τις αντίστοιχες επιπτώσεις, ενώ τους μεγαλοεπιχειρηματίες που οφείλουν εκατομμύρια, δεν τους ενοχλεί κάνεις.

Με αποδείξεις και ονόματα

Μας ζητήσατε αποδείξεις και ονόματα και το 24H σας τα αποκαλύπτει.

Σας το είχαμε πει πολλές φορές, και σας το επισημάναμε άλλες τόσες... ε λοιπόν σήμερα μιλάμε με αποδείξεις και ονόματα... άλλωστε σας το είχαμε υποσχεθεί εδώ και καιρό.

Ποιοι και πόσα χρωστούν στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και γιατί δεν πληρώνουν.

Η έρευνα του 24H αποδεικνύει αυτό που λέγαμε εδώ και καιρό... πως κάποιοι «κύριοι» δεν πληρώνουν τις όφειλες τους στο Κράτος... και δεν είναι ότι δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν χρήματα, αλλά γιατί επωφελούνται «κάποιων καταστάσεων». Αν και οι ποινικές υποθέσεις είναι πολλές, μάλλον για κάποιους δεν ιδρώνει το αυτί τους.! 

Σε ποιους κλείνουμε τα μάτια...;;

Τα ανείσπρακτα του Φ.Π.Α ...

Ο νομός που θα καταρρεύσει το σύστημα...

Μέρος του κοινοβουλίου  το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να περάσει τροποποιητικό νόμο σε ότι αφορά την διαδικασία των ποινικών διώξεων, με λίγα λόγια θέλουν να ανασταλούν οι ποινικές διώξεις.

Με την δική μας μάτια ερχόμαστε κύριοι να σας επισημάνουμε πως αν το μέτρο αυτό εφαρμοστεί τότε κάνεις δεν θα σας πληρώνει, αφού αυτό το μέτρο είναι και ένας μοχλός πίεσης προς τους οφειλέτες ώστε να σας πληρώσουν. Εσείς δεν θα εισπράττετε τους φόρους σας, και με μαθηματική ακρίβεια τα ταμεία του Κράτους θα αδειάσουν! Ας μην ξεχάσουμε πως με το νέο έτος θα έχουμε και την αύξηση του Φ.Π.Α στα 19%.

Θα πρέπει να κοιτάτε πιο συγκεκριμένα τις περιπτώσεις και να μην μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι. Όχι στα δύο άκρα, υπάρχει και μέση λύση.

ΦΠΑ: Αμαρτωλή ιστορία

Οι πληροφορίες μας από το Φόρο Προστιθέμενης Άξιας είναι πως για το έτος 2013 καταχωρήθηκαν 1,800 ποινικές υποθέσεις  για εισπράξεις οφειλόμενων ποσών. 

Εισπράχθηκαν €11 εκατομμύρια που αφορούν όφειλες του 2012-2013 ενώ παραμένει και ένα μεγάλο μέρος ανείσπρακτης φορολογίας.

Τα ερωτήματα

Για ποσό θα αντέξει να βάζει το χέρι στην τσέπη ο Κύπριος Φορολογούμενος;

Γιατί «κάποιοι» γνωστοί – άγνωστοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν τα οφειλόμενα του κράτους; 

Τι περιμένετε λοιπόν ώστε να επιβάλλετε ισονομία;


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις