"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αθ. Ορφανίδης “ Το κούρεμα έκλεισε πριν τις εκλογές”

Το έργο που έχει αναλάβει να εκτελέσει η Ερευνητκή Επιτροπή είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Αν θα τα καταφέρει ή αν θέλει να τα καταφέρει να διερευνήσει, να βρει στοιχεία (διότι σκοπός της έρευνας είναι να βρεθούν στοιχεία) και τελικά στοιχειοθετήσει υποθέσεις που μπορούν να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου είναι άλλο θέμα. Πάντως απο κάθε κουβέντα που ξεστομίζουν οι εξεταζόμενοι μπορούν να γραφτούν σελίδες σχετικά με την πρώην, την νυν ηγεσία του τόπου αλλά και τους ιδίους για το τι λένε σήμερα και τι έκαναν όταν βρίσκονταν στην εξουσία και είχαν την δύναμη να αλλάξουν πράγματα.


Για παράδειγμα ο τίτλος αυτού του άρθρου που είπε στην κατάθεση του ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Απο αυτή του την δήλωση μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής.

   1. Η ηγεσία (πρώην και νυν) του τόπου γνώριζαν ότι το ενδεχόμενο κουρέματος ήταν πιθανόν. Ο απερχόμενος Πρόεδρος, παραμονές και κατά την διάρκεια των εκλογών, δεν έβγαλε λέξη σχετικά με το ενδεχόμενο κούρεματος καταθέσεων. Μόλις μπήκαμε σε διαδικασία εκλογών την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Άφησε την διαδικασία των εκλογών στους συμμορίτες του οι οποίοι φρόντισαν με περισσή μαεστρία καθώς και με λίγη βοήθεια από το ΔΗΣΥ να πετύχουν μια περήφανη Ήττα-Νίκη για το ΑΚΕΛ.
     2. Το ενδοχόμενο κουρέματος καταθέσεων, που θεωρείτε ως ένας πρωτοφανής τρόπος αναδιάρθρωσης στο τραπεζικό σύστημα τουλάχιστον για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, δεν αναφέρθηκε απο κανένα πολιτικό. Και όταν ό κόσμος ρωτόύσε να μάθει τα χαιβάνια οι πολιτικοί, μας καθυσήχαζαν ότι δεν πρόκειτε να υπάρξει τέτοιο πράγμα. Ο νεοεκλεγής Πρόεδρος δεσμεύθηκε στον Κυπριακό Λαό ότι δεν θα δεχθούμε ποτέ κούρεμα καταθέσεων αλλά κατά σύμπτωση ο γαμπρός του, παραμονές της συνάντησης του Eurogroup, έβγαλε απο την χώρα 20 ολόκληρα εκατομμύρια ευρωπουλάκια.
   3.  Εσείς κύριε πρώην Διοικητή της ΚΤ της Κύπρου μας αφού είστε τόσο πατριώτης (εκτός αν θέλετε να μας πείτε ότι δεν είστε) και αφού γνωρίζατε ότι η κυβέρνηση Χριστόφια οδηγούσε τον τόπο στην οικονομική καταστροφή τι κάνατε ; Γνωρίζατε ότι πάμε για φούντο. Κάνατε κάτι δραστικό όταν μπορούσατε για να αλλάξει η κατάσταση; ΟΧΙ. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ξεκάθαρα ότι μόνο το τομάρι σας προστατέψατε και όχι την χώρα. Επιστολές και κουρουφέξαλα. Είναι σαν να βουλιάζει το πλοίο και ο κυβερνήτης κάνει παρατήρηση σε ένα αξιωματικό ότι δεν κρατούσε σωστή πορεία. Ε και τι έγινε που στείλατε επιστολές. Παίξατε το θέατρο σας όπως οι περισσότεροι πολιτικοί που είχαν την δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα,  πήρατε τα λεφτουδάκια σας και την κάνατε για την άλλη πλευρά του πλανήτη εκεί που κανένας δεν ξέρει οτι υπάρχει η χώρα Κύπρος.

   4.   Απο τα μέσα ενημέρωσης διέρρευσε επίσης ότι απο τον Δεκέμβριο του 2012 είχε ετοιμαστεί το νομοσχέδιο σχετικά με το κούρεμα. Αυτό εμένα μου λέει ότι πολλοί ήξεραν ότι το κούρεμα καταθέσεων ήταν προ των πυλών αλλά τίποτα δεν έγινε για να το αποτρέψουμε. Μόνο λόγια απο τους πρώην έτσι ώστε να διατηρήσουν τα ποσοστά στις εκλογές και λόγια απο τους νυν για να κερδίσουν την προεδρία της χώρας. Τώρα αν το καράβι το οποίο θα κυβερνήσουν πάει για φούντο NO PROBLEM. Μέγιστοι πατριώτες και οι πρώην αλλά και οι νυν. Ε βέβαια αφού μας έχουν πείσει όλους ( και οι νυν και οι πρώην) ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι.


Τελικά ζούμε σε μια χώρα όπου οι πολιτικοί μας κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Και πολύ απλά η δουλειά τους είναι να διατηρηθούν στην εξουσία με κάθε τρόπο ακόμα και αν αυτό σημαίνει να χρεοκοπήσει η χώρα και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλειά. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι όσοι πάμε και ψηφίζουμε ακόμα. Κουράγιο!!!

(Από αναγνώστη μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις