"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Την ώρα που πολιτικοί και τραπεζίτες μιλούν για άνοδο και σταθεροποίηση... ρεαλιστές, ακομμάτιστοι και έξω από τη διαφθορά της Μεγαλόνησου, διαπιστώνουν πως θα είναι σε ακόμα βαθύτερη ύφεση η Κύπρος το 2014!

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQCaJvA8qlTrP84Ivjr-t3ZJOcI0vdpI7bhqCyE1Lj5Jq2sZ4w_BAΣτην έκδοση οικονομικές προοπτικές, το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι η ύφεση στην κυπριακή οικονομία προβλέπεται να επιδεινωθεί στο υπόλοιπο του 2013 και στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Στη συνέχεια το πραγματικό ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να
συρρικνώνεται αλλά με χαμηλότερο ρυθμό.

Ο προβλεπόμενος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2013 είναι -5,4%, -6,7% και -6,5%, αντίστοιχα. Για ολόκληρο το 2013 προβλέπεται ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ -5,7%.

Η κυριαρχούσα αβεβαιότητα αφορά σε παράγοντες που αν επαληθευτούν θα σπρώξουν το ρυθμό αυτό σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, μέχρι -7,3%, και πάλιν χαμηλότερο από το προβλεπόμενο 8,5%. Στη βάση αποτελεσμάτων που προκύπτουν από ανάλυση πολλών στοιχείων και μεγάλου αριθμού μεταβλητών προβλέπεται ότι η βαθιά οικονομική ύφεση θα συνεχιστεί και το 2014, με τον πραγματικό ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ να κυμαίνεται γύρω στο -4,9%.

Ωστόσο, αν επαληθευτούν οι αρνητικοί παράγοντες που συνδέονται με την εν λόγω πρόβλεψη, o ρυθμός αυτός μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερος, μέχρι -9,7%.

Πηγή: ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις