"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Επιστολή μέλους Wake Up Cyprus προς Υπουργό Εργασίας: Διαγράφηκαν με εντολή της Τροικας τα 7,2 ΔΙΣ που οφείλει το Κράτος στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις δηλαδή προς όλους εμάς;


Ακριβές αντίγραφο της επιστολής:

Προς
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου

Αγαπητή κυρία Αιμιλιανίδου,

Θέμα: Ερώτημα σχετικά με την απαίτηση εκ μέρους της Τρόικα για «κούρεμα» της οφειλής του Κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύψους 7,2 Δισεκατομμυρίων Ευρώ

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και θα ήθελα να αναφέρω και να θέσω υπόψη σας τα κάτωθι:

Ως έγινε γνωστό από τον τύπο περί τα τέλη Νοεμβρίου 2012 η Τρόικα είχε θέσει όρο προς το κυπριακό κράτος για την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης, την ολοκληρωτική διαγραφή των οφειλών του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ήτοι του ποσού των 7,2 Δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Ενδεικτικά σας παραθέτω δύο σχετικά δημοσιεύματα όπου μάλιστα στο δεύτερο δημοσίευμα, αυτό της «Καθημερινής» γίνεται ξεκάθαρα λόγος ότι η κυπριακή κυβέρνηση συμφώνησε με την Τρόικα να διαγράψει εντελώς το χρέος προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων:

http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/543045

21/11/2012

*Κούρεμα 100% του χρέους του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

Το κούρεμα των 7,2 δις
Αυτές είναι μερικές μόνον από τις προτάσεις που περιέχονται στο «αντι-μνημόνιο» που επέδωσε χθες βράδυ η Κυβέρνηση στην Τρόικα.

Το κούρεμα των 7,2 δις που το κράτος οφείλει στο ΤΚΑ ήταν πρόταση της ίδιας της Τρόικας, την οποία η Κυβέρνηση αποδέχθηκε αφού συμφώνησε να μην περιληφθεί στην αναλογιστική μελέτη που θα εκπονηθεί το 2014.Η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 65ο έτος αποτελεί αντιπρόταση στην πρόταση της Τρόικας για αφυπηρέτηση στο 67ο έτος, ενώ η μειωμένη κατά 50% σχεδόν συνεισφορά του κράτους στο ΤΚΑ, στο σύνολο των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελεί απάντηση στην πλήρη κατάργηση της συμμετοχής του κράτους που είχε εισηγηθεί η Τρόικα.

http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=113600

22/11/2012

Όσον αφορά το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα γίνει η αναλογιστική μελέτη το 2014 και όπως φαίνεται έχει συμφωνηθεί ότι δεν θα περιλαμβάνονται τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία οφείλει το κράτος στο ταμείο. Συνεπώς το ταμείο θα έχει έλλειμμα το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί είτε με αύξηση των εισφορών, είτε με μείωση των συντάξεων, ίσως και με αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης»

Μετά και την ψήφιση του Μνημονίου Συναντίληψης από την Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων στις 30 Απριλίου 2013 και αφού διεξήλθα τις πρόνοιες του, δεν μπόρεσα να βρω οιανδήποτε σχετική πρόνοια σχετικά με την σύμφωνα με τον Τύπο συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τρόικα.

Αν εν τέλει η συμφωνία αυτή με την Τρόικα ισχύει και έχει επέλθει ολική διαγραφή του χρέους του Κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ήτοι του ποσού των 7,2 Δισεκατομμυρίων ευρώ, αντιλαμβάνεστε τις κολοσσιαίες συνέπειες που θα έχει αυτό το γεγονός στα δικαιώματα όλων των πολιτών και όλων των ασφαλισμένων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αφού ουσιαστικά αυτό θα σημαίνει εν ολίγοις, απλά την κατάρρευση του Ταμείου και καθιστά αμφίβολη ακόμη και την καταβολή σύνταξης στους δικαιούχους που εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους και κατέβαλλαν ανελλιπώς το οφειλόμενο ποσό.

Στο Μνημόνιο Συναντίληψης ορίζονται τα ακόλουθα:

« Μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα

Βασικοί Στόχοι

Ο τραπεζικός τομέας επηρεάστηκε σοβαρά από τη γενικότερη Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και την κρίση δημόσιου χρέους, και ειδικότερα από την έκθεσή του στην Ελλάδα.

Όμως, πολλά από τα προβλήματα του τομέα είναι ενδογενή και σχετίζονται με την υπερβολική επέκταση στην αγορά ακινήτων ως αποτέλεσμα αδύνατων πρακτικών διαχείρισης κινδύνου εκ μέρους των τραπεζών.

Επιπρόσθετα,ο τραπεζικός τομέα είναι ευάλωτος λόγω του μεγέθους του σε σχέση με εκείνο τηςεγχώριας οικονομίας.

Ο χειρισμός των προβλημάτων του τομέα έχει καταστεί πιο δύσκολος λόγω της ευαισθησίας των αποτιμήσεων των εμπράγματων εγγυήσεων στις τιμές ακίνητων, και οι τράπεζες χρησιμοποίησαν μερικά κενά του εποπτικού πλαισίου για να καθυστερήσουν την αναγνώριση απωλειών από δάνεια, πράγμα που οδήγησε σε σημαντικά χαμηλότερες προβλέψεις επισφαλειών.»

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας επίσης υπόψη του ως άνω παραδεκτού γεγονότος από όλα τα μέρη(αφενός της Κυπριακής Κυβέρνησης/Βουλής των Αντιπροσώπων και αφετέρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) όπως αυτό καταγράφεται ρητά στο Μνημόνιο Συναντίληψης, ότι δηλαδή οι τραπεζίτες και οι τράπεζες είναι αυτοί που με πράξεις και παραλείψεις τους οδήγησαν τα οικονομικά πράγματα στο κατάντημα αυτό της χώρας, χωρίς να μπαίνω σε περαιτέρω λεπτομέρειες (πχ ο παράνομος ELA ύψους πέραν των 9 Δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε για πέραν των 18 μηνών στην παντελώς αναξιόπιστη και αναξιόχρεη Λαϊκή Τράπεζα) και για το οποίο ο κύπριος φορολογούμενος πολίτης, καθώς επίσης και ασφαλισμένοι στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα κληθούν να πληρώσουν, την στιγμή που ως φαίνεται κανένας τραπεζίτης δεν κλήθηκε για οιεσδήποτε εξηγήσεις τουλάχιστον, αλλά τουναντίον ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου πρόσφατα πήρε και ως «αποζημίωση» για τις «υπηρεσίες» του, ποσό εκ συμφώνου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα ήθελα να απευθύνω θερμότατη παράκληση όπως με ενημερώσετε αν έχουν διαγραφεί όλες ή μερικές από τις οφειλές του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σας ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να καταβάλω ξανά οφειλές κοινωνικών ασφαλίσεων μέχρι να τύχω ενημέρωσης στο πιο πάνω ερώτημα μου και επίσης να σας ενημερώσω ότι αν παρελπίδα έχουν διαγραφεί οι οφειλές του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προσωπικά δεν πρόκειται να καταβάλω ξανά οιονδήποτε ποσό προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, διότι δεν προτίθεμαι να καταβάλω εισφορές απλά για να τις αρπάξουν αυτοί οι οποίοι αποκομίζουν κέρδη από τόκους ήτοι οι τοκογλύφοι/τραπεζίτες για τους οποίους ήδη η οικονομία της Κύπρου έχει δεκτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι αυτή η επιστολή μου θα τύχει δημοσιότητας και θα αποτελέσει παρότρυνση προς συμπολίτες μας να πράξουν το ίδιο, καθότι είναι απαράδεκτο άνθρωποι να μην πάρουν σύνταξη ή μειωμένη σύνταξη απλά και μόνο γιατί κάποιοι κερδοσκοπούσαν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.

Με εκτίμηση


ΠΗΓΗ

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις