"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «Στον ΣΥΡΙΖΑ κατάντησαν προοδευτικοί διαχειριστές του μνημονίου»

http://www.pelop.gr/temp/CACHE_650X650_1_26099.JPGΟ Μίκης Θεοδωράκης μιλά σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» για την ανάγκη της Ελλάδας να απεξαρτηθεί από κάθε δυτική ηγεμονία, καθώς και για τα ολέθρια λάθη των «ντόπιων συμμάχων» της τρόικας.


  Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα ο κορυφαίος συνθέτης εξαπολύει επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για ένα ολέθριο λάθος.

  «Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την κερκόπορτα παραδίδοντας στους ξένους την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα, ξαναγύρισα ηθικά, ψυχικά και πολιτικά στον έφηβο του 1941 που είδε τη γερμανική σημαία να μολύνει την Ακρόπολη.

  Το λιγότερο που μπορώ να πω όχι μόνο για τον κ. Σαμαρά αλλά για το σύνολο όσων δέχονται την παρουσία της τρόικας και του γερμανικού επιτροπάτου στη χώρα μας, είναι ότι κάνουν ένα ολέθριο σφάλμα».

  Στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, απαντά: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ η διαδήλωση ενάντια στη Βουλή φάνηκε ότι ήταν ένα μέσο πίεσης για να μπει στη Βουλή. Άλλωστε φαίνεται ολοένα πιο καθαρά ότι άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν με τα μνημόνια. Δηλαδή να γίνουν οι “προοδευτικοί” διαχειριστές της κρίσης.

  Με ρωτάτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει καλά. Ως προς ποια κατεύθυνση; Να ρίξει εκλογικά το σύστημα που εκφράζει και στηρίζει το μνημόνιο; Δεν το βλέπω. Να προσπαθήσει να το ρίξει δημιουργώντας, όπως με την ΕΛΛΑΔΑ ένα πανεθνικό παλλαϊκό μέτωπο, που να συνενώσει το 70% του λαού που είναι κατά της τρόικας; Δεν το βλέπω ή μάλλον βλέπω ότι το έχει εγκαταλείψει».

  Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη στάση του απέναντι στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

  «Ο κ. Σόιμπλε μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο και να μας απειλεί γιατί γνωρίζει ότι μιλάει σε ραγιάδες που ξεπούλησαν ό,τι πολυτιμότερο έχει ένας λαός, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία, για να εξασφαλίσουν τη… δόση τους».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις