"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αποχωρεί και η ρωσική τράπεζα VTB από την Κύπρο

http://bankscyprus.com/wp-content/uploads/2013/01/russian-commercial-bank_logo.jpg?10191fΑποχωρεί η Russian Commercial Bank, θυγατρικής της ρωσικής VTB από την Κύπρο. Η τράπεζα ήταν η τρίτη σε μέγεθος μετά τις τράπεζες, Λαϊκή και Κύπρου.

Ο επικεφαλής της RCB Vladimir Popov διεκτραγώδησε την

 κατάσταση που έχι δημιουργηθεί δηλώνοντας πως "Ούτε τα νέα διατάγματα λύνουν το θέμα των συναλλαγών και ότι με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να λειτουργήσει η Τράπεζα".

 Άφησε μάλιστα αιχμές πως στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να σωθεί η Τράπεζα Κύπρου πλήττονται όλες οι υπόλοιπες τράπεζες στη χώρα.

"Τράπεζα χωρίς πελάτες δεν είναι τράπεζα", είπε, προσθέτοντας πως "Θα πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες, που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους. Με τη συνέχιση των μέτρων, οι πελάτες των τραπεζών σπρώχνονται εκτός Κύπρου και αυτό συνιστά καίριο πλήγμα για την ίδια τη χώρα".

Έχει προηγηθεί δήλωση του κ. Herbert Moos οικονομικού διευθυντή της VTB, στην εφημερίδα Times της Μόσχας, ότι "Ο όμιλος πρόκειται να αποχωρήσει σταδιακά από την Κύπρο".

Το ίδιο κλίμα επικρατεί σε όλες τις ξένες τράπεζες της Κύπρου. Σε λίγο καιρό το μεγαλύτερο (αναλογικά) χρηματοοικονομικό κέντρο της Μεσογείου θα θυμίζει "τραπεζική έρημο" ανάλογη με αυτή των πρώην "δημοκρατιών" του υπαρκτού σοσιαλισμού με μία μεγάλη κρατική τράπεζα και απόλυτους περιορισμούς στην διακίνηση κεφαλίων.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις