"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μια θεωρία συνομωσίας ή πραγματικότητα; Ιδού η απορία...

http://maccunion.files.wordpress.com/2012/05/kypros-anan-aoz.jpgΤου Κρις Βιολάρη*

Είναι 4.30 η ώρα το πρωί και το τί άκουσα απόψε, σε δείπνο από το στόμα ευρωπαίου διπλωμάτη χώρας μέλους της Ε.Ε και φίλου της Κύπρου, δεν με αφήνει να κλείσω μάτι! Εχω κάθε λόγο να πιστέψω το τι έχω

 ακούσει, κυρίως γιατί ο περί ού ο λόγος διπλωμάτης δεν είναι τυχαίο άτομο! Δυστυχώς για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω, ούτε το όνομα του ούτε τη χώρα που εκπροσωπεί. Όμως το τί έχει λεχθεί, είναι που έχει σημασία.

Πάντα σύμφωνα με τη πιο πάνω πηγή, η Κύπρος ήδη έχει ξεπουληθεί και η νέα κυπριακή ηγεσία, υπό τον Αναστασιάδη και τον ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ, έχουν αποδεχτεί λύση του κυπριακού!
Τα γεγονότα κλειδιά και το μυστικό παρασκήνιο:

1- Οι αγγλοαμερικάνοι όπως και το Ισραήλ, γνώριζαν από το 1968 για τη ύπαρξη των υδρογονανθράκων στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη περιοχή δεν επιδιώχθηκε αξιοποίηση τους.

2- Υδρογονάνθρακες σε τεράστιες ποσότητες βρίσκονται επίσης στα ανοιχτά του Πομού-Πύργου, στο Κρητικό και Λυβικό πέλαγος, όπως στη περιοχή του Καστελλόριζου και του Νοτίου Αιγαίου!

3- Οι Αμερικανοί και το Εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ, σε μυστικές συναντήσεις τους με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Ρολάνδη, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, συμβούλεψαν τη Ελλαδική και Κυπριακή πλευρά να επιδιώξει συνεκμετάλλευση μαζί τους και με την Τουρκία, η οποία όμως αρνήθηκε την πρόταση θέτοντας όρους που δεν είχαν γίνει αποδεκτοί.

4- Επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και Τάσσου Παπαδόπουλου, οι αμερικανοί πρέσβεις στη Αθήνα και Λευκωσία είχαν επαναφέρει το θέμα, αλλά τη φορά αυτή με τους όρους της Τουρκίας ενσωματωμένους στη πρόταση, η οποία απερρίφθη από τον Καραμανλή, ενώ ο Παπαδόπουλος δεν απάντησε. Αντ’ αυτού ο Κύπριος Πρόεδρος άρχισε μυστικές διαβουλεύσεις, πρώτα με το Ισραήλ και στη συνέχεια με τη Αίγυπτο, που με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, δέχτηκα την συνομολόγηση της ΑΟΖ!

5- Η άρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου να δεχτεί το σχέδιο Ανάν, εξόργισε τους Αμερικανούς στο βαθμό που δεν του είχαν πια εμπιστοσύνη ότι θα αξιοποιούσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ σύμφωνα με τα σχέδια τους, γι αυτό και έθεσαν τη τελική της έγκριση στο ράφι.

6- Με την εκλογή Χριστόφια θεώρησαν ότι η διακαής επιθυμία του για λύση θα τον ανάγκαζε να δεχτεί τις ιδέες τους για τη εκμετάλλευση της ΑΟΖ και για τον λόγο αυτό δεσμευτήκαν στη στήριξη της Διζωνικής Ομοσπονδίας και στη εξάσκηση πιέσεων επί της Τουρκίας. Για να βοηθήσουν στη επίτευξη των σχεδίων τους ενθάρρυναν και επέβαλαν στη ΝΟΜΠΕΛ ΕΝΕΡΤΖΥ και στο Ισραήλ τη σύμπτυξη συμμαχίας με την Κύπρο, έτσι που να αρχίσει η διαδικασία της εκμετάλλευσης και βέβαια της εφαρμογής των σχεδίων τους.

7- Η κυβέρνηση Χριστόφια φαίνετε ότι σε κάποιο σημείο είχε αντιλήφθη το όλο σχέδιο και με την ενθάρρυνση του Ισραήλ και ειδικά του Υπουργού των Εξωτερικών Λίπερμαν, που δεν έβλεπε με καλό μάτι τη συμμετοχή των Αμερικανών στη εκμετάλλευση των ΑΟΖ, αρχίζει να ερωτοτροπεί με ενεργειακούς γίγαντες άλλων χωρών και πιο συγκεκριμένα της Ρωσίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων!

8- Στο σημείο αυτό η Τουρκία αντιδρά, βλέποντας τα πράγματα να ξεφεύγουν από τον έλεγχο της και αρχίζει να ενεργά παράλληλα και αντίθετα με τα πλάνα των Αμερικανών. Στο σημείο αυτό ο Ερτογκάν επαναφέρει στο προσκήνιο τον Τζώρτζ Σόρρος ο οποίος σε συνάντηση τους στο Νταβός το 2009 τον είχε συμβουλέψει να συμπτύξει μέτωπο με τη Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, έτσι που να μπορέσει να μπει στο παιχνίδι των υδρογονανθράκων, και ας αυτό να σήμαινε σοβαρές υποχωρήσεις στο Κυπριακό. Ο Τζώρτζ Σόρρος μετά από επιθυμία και εντολή του Ερτογκάν αρχίζει να εφαρμόζει το εξής σχέδιο. Διευθετεί μυστικές συναντήσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ Ερτογκάν- Παπανδρέου και Μέρκελ, που συμφωνούν με τις ιδέες του Σόρρος, και στη συνέχεια σε μυστική συνάντηση των τριών καλούν και τον Αναστασιάδη ( ο Χριστόφιας δεν τους έκανε γιατί ήδη είχε πάει με το μέρος του Λιμπερμαν).

9- Στη συνάντηση αυτή πάρθηκαν οι εξείς αποφάσεις. α) Η Γερμανία πάση θυσία να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή βοηθώντας τη οικονομικά ενώ η Τουρκία δεσμευόταν να συμβάλει και αυτή, αν αυτό γινόταν αναγκαίο. β) Δεδομένης της αρνητικής στάσης που αναμενόταν από τον Χριστόφια και δεδομένης της ανάγκης εκλογής Αναστασιάδη, να επιδιωχθεί η με κάθε μέσον υπόσκαψη της σταθερότητας της Κύπρου και του Χριστόφια, έτσι που να γίνει δυνατή η εκλογή Αναστασιάδη, στο οποίο θα προσφερόταν κάθε βοήθεια, οικονομική και πολιτική.

10- Ο Τζώρτζ Σόρρος ανελάμβανε την οικονομική υποσκαψη της Κύπρου σε βαθμό που να φαίνετε αδύνατη η οικονομική της επιβίωση, χειραγωγώντας τους οίκους αξιολόγησης και αναστέλλοντας οποιαδήποτε επένδυση στη Κύπρο.

11- Ο Αναστασιάδης αναλάμβανε να εντατικοποιήσει την αντιπολίτευση του στο Χριστόφια, να εξουδετερώνει οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας και τη δημιουργία τέτοιας ψυχολογίας μεταξύ του λαού, που θα τον έκανε να δεχτεί πρόθυμα τη επερχόμενη διευθέτηση.

12- Τον Δεκέμβριο του 2012 γίνετε νέα συνάντηση Σόρρου, Ερτογκάν, Μέρκελ και Σαμαρά, αυτή τη φορά στο Βερολίνο και εκεί αποφασίζετε το τελικό σχέδιο, που είναι:

α- Εκλογή Αναστασιάδη πάση θυσία. Η πρόκληση προγραμματισμένης κατάρρευσης της οικονομίας στη Κύπρο και η επιβολή της πιο αυστηρής λιτότητας για να κάμψει το ηθικό του λαού και να αποκλείσει δυναμικές αντιδράσεις.

β- Υπογραφή ενός ασφυκτικού μνημονίου για τη παροχή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ οικονομικής βοήθειας στη Κύπρο. Η πλήρης συσκότιση όσον αφορά τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία και η μεγέθυνση του ελλείμματος σε επίπεδα που να προκαλούν τρόμο και ανασφάλεια. Η κατάσχεση των καταθέσεων των πολιτών έτσι που να προκληθεί πανικός και ανασφάλεια.

γ- Έναρξη συνομιλιών για γρήγορο κλείσιμο του Κυπριακού, που θα προνοεί την έμμεση επικυριαρχία της Τουρκίας και της Ελλάδος. Ελάχιστες εδαφικές προσαρμογές και αποζημιώσεις για το εδαφικό, αποδοχή διζωνικής διαπεριφερειακής ομοσπονδίας με χαλαρή κεντρική κυβέρνηση και κυριαρχία που θα εκπηγάζει από την Ε.Ε. Αποχώρηση των ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων, διάλυση και αφοπλισμός της Ε.Φ, ανάληψη της ευθύνης ασφάλειας από Ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη που θα αποτελείτε από τούρκους, έλληνες και κοινοτικούς στρατιώτες.

δ- Με την υπογραφή της συμφωνίας λύσης του κυπριακού και την παράλληλη ένταξη της Τουρκίας στη Ε.Ε , οι τρείς χώρες, Ελλάδα, Ομόσπονδη Κύπρος και Τουρκία, θα υπογράψουν επίσης μια συνθήκη, φιλίας, συμμαχίας και συνεργασίας στη εκμετάλλευση του φυσικού και ορυκτού πλούτου στις περιοχές που ελέγχουν, με τρόπο και συμμετοχή που θα καθορίζετε από τη συμφωνία και θα έχει τη εξής συμμετοχή. Τουρκία 40%, Ελλάδα 30% , Κύπρος 20% και Ε.Ε 10% ( για τη κάλυψη των εξόδων ασφάλειας και εγγύησης της λύσης).

ε- Με την συνομολόγηση των συμφωνιών αυτών η Τουρκία θα αναλάβει, σαν χειρονομία καλής θέλησης, να αποπληρώσει το 50% του μνημονιακού χρέους, το δε άλλο 50% θα αποπληρωθεί από την Ε.Ε σε ένδειξη αλληλεγγύης στο νεοϊδρυθέν κράτος.

ζ- Οι τρείς σύμμαχες χώρες ( Τουρκία-Κύπρος-Ελλάδα) και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτήσουν από κοινού την κατασκευή αγωγού, που θα εξυπηρετεί την μεταφορά πετρελαίου και υδρογονανθράκων από όλα τα πεδία παραγωγής των, μέσω Τουρκίας προς Ευρώπη. Ο Ισραήλ θα προσκληθεί να συμμετέχει ενεργά στο πρότζεκτ αυτό.

Να τι γίνεται πίσω από την πλάτη του λαού! Ξεπούλημα, διαμερισμός του πλούτου του, προδοσία μεγατόνων. Αφήνω τα υπόλοιπα στη κρίση σας! Είμαι σίγουρος ότι οι μέρες που ακολουθούν θα επιβεβαιώσουν όλα τα πιο πάνω, τώρα εάν αυτή η διευθέτηση, εξυπηρετεί τα συμφέροντα και το μέλλον του λαού, θα διαφανεί σύντομα!

(*) Εστάλει σε μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις