"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ψήφιση του Μνημονίου ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σημαίνει οικειοθελή έγκριση εκ μέρους μας


http://www.gargalianoi.com/wp-content/uploads/2013/03/vouli-kiprou.jpg
Η ψήφιση του Μνημονίου ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σημαίνει οικειοθελή έγκριση εκ μέρους μας (ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ) ενός ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ  ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΗ ΕΚΛΕΛΕΓΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΕΝΤΟΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

ΑΥΤΟΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ;

(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Στο Διεθνές Δίκαιο με τον όρο Ζωτικός χώρος (αντίστοιχος με τον γαλλικό "Espace Vital" και τον γερμανικό "Lebensraum") δηλώνεται μια οικονομική και πολιτική θεωρία που εμφανίσθηκε και έλαβε μεγάλη έκταση κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου στη Γερμανία και η οποία και απετέλεσε τη δογματική βάση του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος του Χίτλερ.

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, ένας λαός δικαιούται να επεκταθεί σε εδάφη, που αναγκαιούν σ΄ αυτόν, προκειμένου να ικανοποιηθούν δημογραφικές και οι εξ αυτών παραγόμενες οικονομικές ανάγκες του. Οι δημογραφικοί αυτοί λόγοι θεμελιώνονται επί της έννοιας πάντοτε του φυσικού δικαιώματος ενός λαού να μη στερείται του αναγκαίου γι αυτόν εδαφικού χώρου, άνευ της ικανοποίησης του οποίου εγκυμονείται ο κίνδυνος να υποστεί τις ολέθριες συνέπειες του υπερπληθυσμού. Από οικονομικής πλευράς η επιζητούμενη επέκταση αυτή δικαιολογείται από την ιδέα του να επιτευχθεί τουλάχιστον αυτάρκεια ως προς τα κυριότερα οικονομικά αγαθά και τις πρώτες ύλες.)

Βάσει λοιπόν της παραπάνω θεωρίας, ως Ζωτικός Χώρος κατά τη δεύτερη περίπτωση μπορεί να αφορά ένα απομακρυσμένο έδαφος όπως για παράδειγμα μια υπερπόντια κτήση ή αποικία.

Κάτω ακριβώς από αυτές τις προϋποθέσεις της θεωρίας αυτής οφείλονταν και οι βλέψεις της Γερμανίας προς τις πεδιάδες της Πολωνίας και της Ρωσίας που παρείχαν (κατά την θεωρία) αμφότερες πλεονεκτήματα του επιδιωκόμενου Ζωτικού Χώρου και που απετέλεσε στη συνέχεια την αφορμή της έναρξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο όρος σήμερα είναι σε ευρύτατη χρήση ιδιαίτερα σε μεθοριακές περιοχές όταν μάλιστα υφίστανται εκεί μεγάλα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου, όπως π.χ. μεταξύ Ιράκ - Κουβέιτ, ή Ιράκ - Ιράν όπου και στις δύο περιπτώσεις έγινε αφορμή πολέμου με εκατέρωθεν θυσίες.

Για την Ελλάδα, χώρα ναυτική και κυρίως νησιωτική, τα χωρικά της ύδατα (ιδίως στο Αιγαίο Πέλαγος) αναγνωρίζονται ασφαλέστατα "Ζωτικός Χώρος" αυτής.

Με βάση το πιο πάνω μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι η Κύπρος γίνεται έτσι μέρος της γεωστρατηγικής πολιτικής της Γερμανίας με έλεγχο του νησιού αλλά και του φυσικού του πλούτου.
Δημιουργείται μια σαφής προσπάθεια εκφοβισμού της κοινής γνώμης για απουσία εναλλακτικής λύσης. Κάθε άλλο παρά αληθής είναι η θέση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση αφού η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα μπορεί να έχει στα αρχικά στάδια προβλήματα όμως εύκολα μπορούν να υπερπηδηθούν με την κοπή εθνικού νομίσματος. Οι αγορές είναι υποχρεωμένες να δεκτούν το νέο νόμισμα εκ των πραγμάτων από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες εκτός Ευρωζώνης . Όμως οι εν Κύπρω αχυράνθρωποι και εντολοδόχοι της Τρόικα που αποτελούν την Κυπριακή Ελίτ εποφθαλμιούν για να κερδίσουν από όλο αυτό το πλέγμα.

Αντιθέτως η υπερψήφιση του μνημονίου σημαίνει περαιτέρω ύφεση, ανεργία και δυστυχία καθώς αυτό είναι ο επιδιωκόμενος στόχος.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΛΙΤ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ 2004
ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΦΕΣΗ
ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ
ΣΤΑΔΙΑΚΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΙΚΑ
ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ








Ο φόβος και η καλλιέργειά του (του φόβου) από τα εγχώρια προδοτικά πιόνια είναι η καλύτερη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στην Τρόικα οι «εκλελεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού». Απλά αναλογιστείτε σε ποιους συμφέρει μια τέτοια υπαγωγή:
·         Στους υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν.
·         Στην Κυπριακή Ελίτ.
·         Στους εγχώριους συνεργάτες των Τροϊκανών.
·         Στους επιχειρηματίες.
·         Στους Τραπεζίτες.

Αν τα συμφέροντα του απλού λαού συνάδουν και συνταυτίζονται με τα δικά τους τότε ας μην παραμυθιαζόμαστε.
Πρέπει ο λαός να θυμηθεί τη χαμένη του αξιοπρέπεια και να αποσείσει όλους αυτούς τους εκμεταλλευτές που μέσα σε 53 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας «έκτισαν»  αυτοκρατορίες και βασίλεια πάνω στη δική μας ράχη ενώ εμείς συνεχίζουμε να ανακινούμε το ίδιο σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις