"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη απάτη όλων των εμπλεκομένων: Tα αποτελέσματα της PIMCO θα δημοσιοποιηθούν όταν υπογραφεί το μνημόνιο...

http://www.typos.com.cy/media/headline_image/Reportaz13/re_pimco_centralbank212.jpgΤα αποτελέσματα της τελικής έκθεσης των εταιρειών PIMCO και Deloitte για το διαγνωστικό έλεγχο για τις κεφαλαιακές ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Κύπρο, που παραλήφθηκε σήμερα, θα δημοσιοποιηθούν όταν υπογραφεί το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των διεθνών πιστωτών της, αναφέρει ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας.


Ανακοινώνοντας την παραλαβή σήμερα από τη Συντονιστική Επιτροπής της τελικής έκθεσης των εταιρειών PIMCO και Deloitte, η Κεντρική Τράπεζα σημειώνει επίσης πως μέχρι την υπογραφή του Μνημονίου θα έχει καταρτιστεί ένα λεπτομερές πλάνο που θα καθορίζει τις ανάγκες των τραπεζών.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία διόρισε την εταιρεία PIMCO, αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, του Υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και της Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών.


Να υιοθετηθεί το βασικό σενάριο για τις τράπεζες, λέει η Κυβέρνηση

--------------------------------------------------------------------------------
Η κυπριακή Κυβέρνηση, διά του Εκπροσώπου της Στέφανου Στεφάνου, δηλώνει ότι επιμένει στην υιοθέτηση του βασικού σεναρίου για τις κεφαλαιακές ανάγκες του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

"Εμείς θα επιμένουμε σ’ αυτό το βασικό σενάριο", τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Στεφάνου, λίγη ώρα μετά την επίδοση της τελικής έκθεσης του αμερικανικού οίκου Pimco, ο οποίος διενήργησε διαγνωστικό έλεγχο για τις κεφαλαιακές ανάγκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σημειώνοντας πως "έχουμε ισχυρή άποψη ότι, η συζήτηση περί ακραίων σεναρίων όχι μόνο δεν είναι εποικοδομητική, αλλά και αποπροσανατολίζει από το κύριο καθήκον που έχουμε μπροστά μας τούτη την ώρα", ο Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι "το καθήκον είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε στην περίπτωση της Κύπρου να εφαρμοστεί το βασικό σενάριο το οποίο, ανεξαρτήτως μεθοδολογίας και εταιρείας, αφήνει την Κύπρο με ένα βιώσιμο χρέος".

"Η επιλογή του ακραίου ή του βασικού σεναρίου δεν είναι θέμα μεθοδολογίας, είναι θέμα βούλησης. Και είναι γι’ αυτό που θα πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ αυτό, προσπαθώντας να πείσουμε εκείνους τους κύκλους που επιμένουν σε ακραία σενάρια να εφαρμοστεί το βασικό", τόνισε, για να προσθέσει ότι "αυτή είναι η ουσία και όχι η συζήτηση περί μεθοδολογίας που έτσι και αλλιώς εγείρεται εκ των υστέρων".

Αναφερόμενος σε όσους επιμένουν ότι στην περίπτωση της Κύπρου θα πρέπει να εφαρμοστεί ακραίο σενάριο, έτσι ώστε για κάθε ενδεχόμενο να μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες, ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως η Κυβέρνηση έχει δώσει εναλλακτική λύση την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

"Ότι, δηλαδή, η Κύπρος μπορεί να χρηματοδοτηθεί βάσει του βασικού σεναρίου και αν στην πορεία τα πράγματα αποδειχθούν πιο άσχημα από ό,τι προβλέπει το βασικό σενάριο, η επιπρόσθετη χρηματοδότηση να δοθεί από το Μηχανισμό Απευθείας Χρηματοδότησης των Τραπεζών που μέχρι τότε θα δημιουργηθεί και θα λειτουργεί", είπε.

Αναφερόμενος στις αιχμές για την επιλογή της PIMCO για τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου, ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι ο οίκος αυτός επιλέγηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, ο Μηχανισμός Σταθερότητας, και από κυπριακής πλευράς η Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών και η Εποπτική Αρχή Συνεργατισμού. "Αρα, η Κύπρος δεν ήταν μόνη της και δεν ήταν καν η πλειοψηφία", είπε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχει δοθεί η έκθεση της PIMCO σήμερα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι το θέμα αυτό αφορά πρώτιστα την Κεντρική Τράπεζα και υπενθύμισε ότι "οι όροι εντολής που έχει εκδώσει το τελευταίο Eurogroup είναι ότι τα ποσά θα δημοσιοποιηθούν μετά την υπογραφή του Μνημονίου".



Α. Νεοφύτου : Τραγικό για τον τόπο αν ισχύσει το ακραίο σενάριο της Pimco

--------------------------------------------------------------------------------

Θα είναι τραγικό για τον τόπο μας αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που φέρουν την Pimco να υιοθετεί το ακραίο σενάριο για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών που ανεβάζει το ποσό κοντά στα 10 δις ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, « σημαίνει μη βιώσιμο χρέος και εμπερικλείει κινδύνους επιπρόσθετων, σκληρότερων μέτρων, στο σύνολο του πληθυσμού, περισσότερους φόρους και περισσότερες ενδεχομένως περικοπές. Σημαίνει ότι ο πλούτος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες 3 γενιές απομειώνεται κατά δύο τρίτα περίπου, αλλά και επιπρόσθετα φορτώνουμε στα δικά μας παιδιά, πέραν από την ανεργία, και ένα κόστος 10 και πλέον δισεκατομμυρίων που καλούνται να το εξοφλήσουν».

«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση ούτε να μειώσουμε τις πραγματικές ανάγκες του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά ούτε και χρειάζεται να τις διογκώνουμε. Αν πολύ σωστά σήμερα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δηλώνει ότι με βάση τους δικούς του υπολογισμούς οι ανάγκες του χρηματοπιστωτικού τομέα, με βάση τα δημοσιεύματα, δεν ξεπερνούν τα 6,5 δις ευρώ, εγείρονται σοβαρότατα και βασανιστικά ερωτήματα προς τον Κεντρικό Τραπεζίτη», είπε.

«Πώς είναι δυνατόν να έχει συμφωνηθεί η επιλογή αυτής της συγκεκριμένης εταιρείας (της Pimco), αποκλείοντας τότε την BlackRock που ήταν και πιο φθηνή, για να έρθουν εκ των υστέρων, αυτήν που απέκλεισαν να την προσλάβουν για να τους συμβουλεύσει πώς να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα της Pimco; Πώς είναι δυνατόν κάποιος οίκος που εργοδοτείται και από τη δική μας πολιτεία, σε συνεργασία φυσικά με την Τρόικα, να ξεκινά έρευνα για ανάγκες του χρηματοπιστωτικού μας τομέα, τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων, χωρίς να ξεκαθαρίσουν τη μεθοδολογία και τις υποθέσεις πάνω στις οποίες έπρεπε να στηριχθεί η έρευνα», διερωτήθηκε.

"Αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την παρούσα γενιά αλλά και τις επόμενες γενιές θα ανέμενε κάποιος ότι έπρεπε να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Δεν είναι προσωπικά τα ζητήματα. Δεν εγείρουμε ζητήματα εκ του μη όντος. Στηρίζουμε αυτά τα βασανιστικά μας ερωτήματα στη βάση των σωστών σήμερα αμφισβητήσεων της Κεντρικής Τράπεζας όσον αφορά το νούμερο της Pimco και λέμε ότι μπορεί να ήταν σωτήρια για τον τόπο αν αυτά για τα οποία δίνουμε τις μάχες σήμερα τα είχαμε ξεκαθαρίσει πριν τρεις μήνες όταν αναλάμβανε η Pimco», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η εμπλοκή της Κεντρικής Τράπεζας, θα έπρεπε να γινόταν εξ υπαρχής, στο ανώτατο επίπεδο.

Επαφές Αναστασιάδη με χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Γερμανίας

----------------

Ο κ. Νεοφύτου είπε, επίσης, ότι «τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες αρνητικών τοποθετήσεων εκ μέρους των σοσιαλιστών της Γερμανίας, των Πρασίνων, του αριστερού κόμματος της Γερμανίας αλλά και του κόμματος των Φιλελευθερών, προσθέτοντας ότι « ο Νίκος Αναστασιάδης χρησιμοποιώντας για το καλό του τόπου τις ευρωπαϊκές διασυνδέσεις του είχε ξανά επαφή με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας και η χθεσινή δήλωση του Υπεύθυνου επί οικονομικών θεμάτων του συγκεκριμένου Κόμματος αποτελεί όαση στην έρημο των τελευταίων ημερών ,στέλλοντας το σαφέστατο μήνυμα ότι θα στηριχτεί η Κύπρος, γιατί είναι όντως συστημικό πρόβλημα. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ, και όλα τα υπόλοιπα κόμματα να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να αλλάξουμε το κλίμα που υπάρχει τόσο στην Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες του βορρά για την Κύπρο», ανέφερε.

Ανεργία

------------------------

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ανεργίας, είπε ότι «η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα οδηγούν σε κατακόρυφη αύξησης της ανεργίας. Οι 60 και πλέον χιλιάδες άνεργοι που ανεβάζουν ποσοστό της ανεργίας στο 15% περίπου, δεν είναι ψυχροί αριθμοί, είναι 60 χιλιάδες ανθρώπινα και οικογενειακά δράματα. Αυτές οι χιλιάδες που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας περιμένουν από όλους εμάς αποφάσεις, σύνεση, αποφασιστικότητα για να τεθεί ένα τέρμα στα δικά τους προβλήματα. Είναι γ’ αυτό που καλούμε την εργοδοτική πλευρά, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα, την κυπριακή πολιτεία στο σύνολο της σε εθνική συστράτευση για να δώσουμε απαντήσεις στους πρώτα και πάνω απ΄ όλα στους άνεργους», κατέληξε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις