"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ένα σαφέστατο μήνυμα προς τον επόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάσα πολίτη!

imageΈνα ξεκάθαρο μήνυμα από τον Van Overtveldt: "....Τα μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά..."
«Όσο η κρίση βαθαίνει... τόσο θα αυξάνουν οι λόγοι για την Γερμανία να φύγει από το ευρώ»

Μιλήσαμε με τον Johan Van Overtveldt όταν ήρθε στην Αθήνα πριν μερικές μέρες να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το τέλος του ευρώ: Το αβέβαιο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο ίδιος είναι αρχισυντάκτης και γενικός διευθυντής τουTrends (Τάσεις), ενός κορυφαίου εβδομαδιαίου επιχειρηματικού και οικονομικού

περιοδικού του Βελγίου.
Στη συνέντευξη του μαζί μας αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα.
Μίλησε για ένα πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον ίδιο, και μια παρασκηνιακή κουβέντα που γίνεται χαμηλόφωνα στους κόλπους της Budesbank για το συμφέρον της Γερμανίας να αποχωρήσει από το ευρώ αν η κρίση βαθύνει και χρειαστούν χρήματα για να διασωθούν μεγαλύτερες οικονομίες από αυτήν της Ελλάδας.
Μας είπε ότι είναι πολύ λογικό η Ελλάδα να αποχωρήσει με δική της πρωτοβουλία από την Ε.Ε. και να τυπώσει δικό της νόμισμα προκειμένου να μπορεί να το υποτιμήσει και να βγει από την ύφεση που την έχουν καταδικάσει τα μνημόνια.
Αναφέρθηκε στο πως βλέπουν οι Ευρωπαίοι πολίτες τους Έλληνες πολιτικούς: πολύ διεφθαρμένους. Δεν συμφωνεί ότι υπάρχει η εικόνα στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες ζουν εις βάρος των Ευρωπαίων και υποστηρίζει ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν συνείδηση ότι πρόκειται για μια σοβαρή Ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

Στη συνέντευξη του στο www.koutipandoras.gr ο Βέλγος Johan Van Overtveldt κάνει μια εκτενή αναφορά στις ΗΠΑ όπου εκεί η νομισματική ένωση προέκυψε λόγω της πολιτικής ένωσης και όχι το αντίστροφο που προσπάθησαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και απέτυχαν. Μας μιλάει για την περίπτωση του χρέους της Καλιφόρνια και πως την αντιμετωπίζει το ομοσπονδιακό κράτος. Στο τέλος μιλάει για την Γαλλογερμανική σύγκρουση που υποβόσκει στην Ε.Ε. και μπορεί να σημάνει και το τέλος της. 
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις