"...τ' αληθινό μπόι τ' ανθρώπου μετριέται πάντα με το μέτρο της λευτεριάς..." Γιάννης Ρίτσος --- "...το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό..." Martin Luther King --- "..από μεν ησυχίης και ραθυμίης ή δειλίη αύξεται, από δε τής ταλαιπωρίης και των πόνων αι ανδρείαι... Ιπποκράτης --- "...είναι αδύνατο να θεωρείται ελεύθερος αυτός που είναι δούλος στα πάθη του και κυριαρχείται από αυτά..." Πυθαγόρας
  • Ο καρκίνος είναι ένας μύκητας ... ΚΑΙ είναι ιάσιμος!

  • Πατρίδα δεν είναι το κράτος

  • Θεραπεύστε το πεδίο σας – Θεραπεύστε το σώμα σας

  • Έχουμε φτάσει στο σημείο...Τώρα!

  • Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης - μια άλλη προσέγγιση

  • Η άγνωστη γνωστή πραγματικότητα που ζούμε!

  • ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ!

  • ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ - Η κυβέρνηση σκόπιμα μας οδηγεί στη χρεοκοπία και στο μηχανισμό στήριξης;

Σε μια περίεργη δήλωση, που έμοιαζε περισσότερο με διάγγελμα το νέο αφεντικό των οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από μια λαβυρινθώδη λογική, κατέληξε ότι για την κατάντια της οικονομίας μας φταιν όλοι οι άλλοι, εκτός από την κυβέρνηση. Αφού δεν πείθονται οι δικοί μας, διερωτήθηκε φαρισαϊκά, πως θα πεισθούν οι ξένοι.
Οι ξένοι κ. Υπουργέ θα πειστούν με χειροπιαστά, αποτελεσματικά μέτρα και όχι με τις δηλώσεις, είτε τις δικές σας, είτε του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου.
Παραγνωρίζοντας την απραξία της κυβέρνησης για τρία ολόκληρα χρόνια, την ανεπάρκεια των μέτρων στα οποία επιτέλους κατέληξε, αλλά αγνοώντας και τη νέα υποβάθμιση της οικονομίας μας, απάντησε με στόμφο, αρνητικά στη ρητορική ερώτηση που τέθηκε από την αντιπολίτευση τις τελευταίες μέρες.
Μήπως η κυβέρνηση συνειδητά μας οδηγεί σε μηχανισμό στήριξης; Ο κ. Καζαμίας,κοιτάζοντας απ' ευθείας το φακό για να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του, απάντησε με ένα έντονο όχι.
Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Μα κύριε Υπουργέ σε ποιόν τα πουλάτε αυτά. Αλίμονο αν θα παραδεχόσασταν ανοικτά ότι η κυβέρνηση Χριστόφια σκόπιμα οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Ο μηχανισμός στήριξης ισοδυναμεί με κατάρρευση της οικονομίας ενός κράτους το οποίο χρειάζεται εξωτερική βοήθεια για να επιπλεύσει οικονομικά, για να μπορέσει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται, κάπως, στις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Για να δοθεί όμως η βοήθεια αυτή, το κράτος θα πρέπει να στερηθεί πολλά από τα κυριαρχικά του δικαιώματα και να συγκατανεύσει στις απαιτήσεις των ξένων. Και ένας ηλίθιος καταλαβαίνει ότι για ένα κράτος σαν το δικό μας, με ανοικτό και άλυτο το εθνικό μας πρόβλημα, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ολοκληρωτική καταστροφή.
Σήμερα ασκούνται στη πλευρά μας αφόρητες πιέσεις για να δεχτούμε λύση που δεν εγγυάται το μέλλον μας στον τόπο αυτό. Είναι προφανές ότι αντιμετωπίζοντας ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή δεν θα είμαστε σε θέση να να αρνηθούμε τη απαραίτητη οικονομική βοήθεια, αλλά πολύ περισσότερο να αντισταθούμε στην απαράδεκτη λύση που θα τη συνοδεύει.
Είναι γι' αυτούς τους λόγους νεόκοπε Υπουργέ ότι είναι εντελώς αδιανόητο, στην πραγματικότητα θα ήταν προδοτικό να παραδεχθείτε πως η κυβέρνηση σκόπιμα μας οδηγεί στη χρεοκοπία και στο μηχανισμό στήριξης. Άνκαι μερικοί από εμάς άρχισαν να το πιστεύουν και γι' αυτό ανησυχούν πολύ, μα πάρα πολύ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες Αναρτήσεις